Sarrià-Sant Gervasi instal·larà nou clavegueram al carrer Ferran Puig entre els carrers Portolà i Manacor : Servei de Premsa

Sarrià-Sant Gervasi instal·larà nou clavegueram al carrer Ferran Puig entre els carrers Portolà i Manacor

17/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament inicia les obres de millora en el sistema de sanejament i drenatge al carrer Ferran Puig entre els carrers Portolà i Manacor i al carrer Portolà entre Ferran Puig i Claudi Sabadell.

Les obres de reordenació i racionalització del sistema de clavegueram per un de nou més eficient i sostenible des del punt de vista del manteniment s’impulsen per millorar l’actual sistema de desaigüe domiciliari de la zona, compost per una xarxa caòtica de claveguerons longitudinals particulars de seccions antigues que presenten greus problemes estructurals i funcionals. Amb l’actuació, a més, el nou clavegueram resoldrà el problema d’insuficiència del drenatge urbà de la zona.

Per al regidor del districte, Joan Puigdollers, “aquesta és una obra important per solucionar un problema històric d’insuficiència en el sistema de recollida i transport d’aigües residuals i pluvials a la zona i acabar amb les molèsties per als veïns de la zona”. Puigdollers ha destacat que “es posa ordre i es dota de materials de qualitat un servei bàsic com és el clavegueram en una de les zones de Sarrià-Sant Gervasi on era més necessari”.

Les obres consistiran en l’execució de 282m d’un nou col•lector de 600mm de diàmetre a una profunditat mitjana de 4 metres i la reconnexió de totes les escomeses domiciliàries. També es construirà una xarxa de recollida d’aigües pluvials per millorar el sistema de drenatge en superfície, i com a conseqüència de les obres es renovarà tot el paviment de la calçada i de les voreres.

Per a la construcció del nou col•lector i la instal•lació de la nova claveguera s’invertiran 573.300 euros. Els treballs s’inicien el 17 de desembre i es preveu finalitzar-los al maig de 2014.

 

Restriccions al trànsit durant les obres

El carrer Ferran Puig es tallarà durant els 5 mesos d’execució de les obres, tot i que es permetrà l’accés restringit de veïns i serveis des d’avinguda República Argentina.

proj

Durant les obres es prohibirà l’aparcament en superfície, s’afectarà puntualment les voreres i es desviarà el recorregut de la línia d’autobús 131 també per l’avinguda República Argentina, fent l’itinerari República Argentina – Ballester – Homer, i fent parada a les actuals parades de bus a l’avinguda República Argentina.





Paraules clau

clavegueram/ Sarrià-Sant Gervasi/