L’Ajuntament de Barcelona ha ofert a les entitats de Ciutat Meridiana el trasllat del banc d’aliments : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona ha ofert a les entitats de Ciutat Meridiana el trasllat del banc d’aliments

23/12/2013Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha ofert a les entitats del projecte Barrio Solidario la utilització del local que ha llogat al carrer Vallcivera, a Ciutat Meridiana, per les activitats pròpies del projecte, fonamentalment la distribució solidària d’aliments i altres productes de primera necessitat a les famílies més necessitades del barri. Aquesta ús és temporal i fins que hi hagi una entitat que pugui fer-se càrrec amb continuïtat d’un servei de distribució d’aliments a la zona.

L’alcalde, Xavier Trias, en declaracions als mitjans aquest matí en un acte a la Cambra de Comerç de Barcelona, ha deixat clar que no es tracta de “cap desallotjament, sinó que és un trasllat pactat”. “L’últim que faria aquest Ajuntament és desallotjar un banc d’aliments. Ara s’ha de traslladar i així ho farem, però mai de la vida desallotjarem un banc aliments”, ha ressaltat l’alcalde. A més, ha afegit que “hi ha gent interessada a explicar una història diferent, i qui ho explica sap que no és veritat”, per la qual cosa ha demanat “a tothom que sigui seriós i expliqui la realitat, i no cap situació estranya”.

El Districte de Nou Barris vetllarà perquè l’entitat que hagi de gestionar definitivament el servei integri en la seva dinàmica els col•laboradors voluntaris del projecte Barrio Solidario i tingui en compte les seves aportacions, especialment significatives en la coneixença de la peculiaritat de les famílies amb dificultats que viuen en aquesta zona de la Ciutat. El Districte agilitzarà les gestions perquè l’entitat que ha de gestionar el servei se’n pugui fer càrrec quan abans millor.

En paral•lel, el Govern municipal manté el compromís amb els veïns de Ciutat Meridiana d’iniciar els treballs per la posada en marxa activitats de formació ocupacional al local situat a l’Avinguda Rasos de Peguera 232-240, tan aviat com sigui possible.

El Govern municipal referma el ferm compromís d’atenció a les persones i apel•la a la responsabilitat compartida d’entitats i grups municipals per treballar junts amb l‘objectiu d’estar al costat dels ciutadans i ciutadanes que més pateixen els efectes de la crisi.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
banc d’aliments/ Ciutat Meridiana/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina