L’Ajuntament fomenta la recuperació d’ampolles de cava als punts verds de Barcelona : Servei de Premsa

L’Ajuntament fomenta la recuperació d’ampolles de cava als punts verds de Barcelona

23/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament fomenta el reciclatge d’ampolles de cava als punts verds de la ciutat, posant a disposició dels ciutadans més de 100 punts de recollida, entre els 30 punts verds de barri i de zona i els 96 punts on s’ubiquen els punts verds mòbils. En aquestes dates, a més, es duu a terme una acció de comunicació per fomentar la recuperació d’ampolles de cava i que es puguin reutilitzar, tenint en compte que una ampolla de cava es pot fer servir fins a 15 vegades, i per tant generem un estalvi energètic del 95% respecte del què significaria el seu reciclatge directe.

A l’estalvi energètic se li afegeix que amb la reutilització de les ampolles s’eviten processos de fosa del vidre -un procés molt car energèticament-, i un estalvi econòmic important, ja què una ampolla reutilitzada costa un 30% menys que un envàs nou.

31.474 ampolles recollides durant 2013

En els primers 11 mesos  de 2013 s’han recollit 28.327 kg d’ampolles (31.474 unitats recollides) a la xarxa de punts verds de la ciutat. L’any passat es van recollir 35.522 kg en total, el que marca una tendència de disminució del 5%.

Aproximadament el 80% d’aquest volum es recull als punts verds de barri.

ampolla_1

Les ampolles de cava que es poden reutilitzar són les de mida estàndar, les ampolles de 750 mil·lilitres, de color verd i no setinades, i sense gravats personalitzats.

ampolla_2

Les ampolles de cava recollides als punts verds es sotmeten a un procés, abans de lliurar-les a l’empresa gestor autoritzada, amb seu a Sant Sadurní d’Anoia, per a la seva reutilització:





Paraules clau

ampolles/ punt verd/ reciclatge/