Millora de les infraestructures digitals a les escoles de Sant Martí : Servei de Premsa

Millora de les infraestructures digitals a les escoles de Sant Martí

03/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de Sant Martí ha adquirit infraestructures informàtiques per a les aules dels centres escolars públics dels seus barris. Aquesta iniciativa s’emmarca en la col·laboració amb el Consorci d’Educació de Barcelona per tal d’afavorir el millor entorn d’aprenentatge als alumnes de Barcelona.

Setze escoles públiques del districte de Sant Martí gaudiran de l’adquisició d’un ordinador portàtil i d’una pissarra digital interactiva, una iniciativa del govern municipal per tal de garantir l’equitat entre els alumnes dels diferents barris del districte.

Per a Eduard Freixedes, regidor del districte de Sant Martí: “L’educació és vital per a la integració social i econòmica de les persones i, per això, l’escola ha de ser un espai d’igualtat d’oportunitats”. El regidor ha afegit: “L’equip de govern municipal s’ha proposat des de principi d’aquest mandat impulsar la inversió en centres educatius, el manteniment dels ja existents i la millora constant de les infraestructures i dels materials dels alumnes. Són iniciatives en l’àmbit de l’educació necessàries per a defensar que tots els alumnes puguin desenvolupar les seves potencialitats i alhora, perquè ajudin a afavorir l’èxit escolar”.

En els darrers anys s’ha demostrat que cal disposar dels recursos i les infraestructures informàtiques adients per tal de donar impuls a la tecnologia educativa dels centres escolars i així, poder assegurar un millor rendiment escolar dels alumnes. L’ordinador portàtil i la pissarra digital en són les eines bàsiques.

L’ordinador portàtil és una eina personal de treball que ajuda a desenvolupar les competències d’un alumnat que ha de treballar i viure en una societat en la qual el maneig d’informació per mitjans digitals, el treball en equip, la comunicació i l’autonomia personal són elements fonamentals del bagatge de tota persona.

Una pissarra digital interactiva (PDI) és un sistema tecnològic integrat per un ordinador multimèdia connectat a Internet i un videoprojector (canó de projecció) que presenta sobre una pantalla o una paret de mida gran el que mostra el monitor de l’ordinador. Les pissarres digitals que a més de l’ordinador i el videoprojector disposen d’un tauler interactiu s’anomenen “pissarres digitals interactives”. Les PDI permeten escriure directament sobre aquestes i controlar els programes informàtics amb un punter o un dit. Són les infraestructures informàtiques més necessàries i que més es troben a les aules dels centres escolars.

Distribució del material informàtic a les escoles del districte

pissarra

L’import d’aquesta iniciativa té un pressupost de 29.780 euros iva inclòs, que aporta el districte de Sant Martí.





Paraules clau

digital/ educació/ equipaments/ escoles/