Trias: “La integració només s’aconseguirà amb treball, habitatge i polítiques integradores” : Servei de Premsa

Trias: “La integració només s’aconseguirà amb treball, habitatge i polítiques integradores”

08/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde ha presidit a l’Ajuntament de Barcelona l’acte de signatura de la pròrroga del conveni amb Fundació La Caixa per a projectes d’intervenció comunitària intercultural a la ciutat. La signatura del conveni ha anat a càrrec de l’alcalde i del director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa. A l’acte també hi ha assistit els regidors dels districtes on s’estan desplegant els diferents projectes: Mercè Homs, Ciutat, Vella; Irma Rognoni, Nou Barris; i Eduard Freixedes, Sant Martí; el comissionat d’Immigració, Miquel Esteve; i així com representants de les entitats que duen a terme els diferents programes d’intervenció comunitària, la Fundació Tot Raval, la Fundació Surt i l’Associació El Torrent.

 

Trias s’ha mostrat molt satisfet per donar continuïtat a aquest conveni de col·laboració amb la Fundació La Caixa, que ha permès posar en marxa un ambiciós projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural a la ciutat. L’alcalde ha agraït a la Fundació La Caixa aquesta iniciativa tan singular, “un projecte que encaixa amb les polítiques d’atenció a les persones i les accions de convivència que volem impulsar des de l’Ajuntament”.

L’alcalde ha explicat que la ciutat de Barcelona ha viscut en els darrers anys moments d’acollida però que ara el que toca es treballar per la integració. Trias ha insistit en què la integració només s’aconseguirà amb “treball, habitatge dignes i amb unes polítiques integradores perquè els que han vingut de fora se sentin partícips del projecte de ciutat”. L’alcalde ha recordat que Barcelona, juntament amb altres municipis, es va adherir al Compromís Municipal per la Convivència, promogut també per la Fundació La Caixa.

L’alcalde ha volgut fer un reconeixement a les entitats, com la Fundació Tot Raval, la Fundació Surt i l’Associació El Torrent, que executen aquests programes de la mà dels districtes, implicant la gent. “Barcelona és una ciutat d’èxit, que pot ser la punta de llança de la recuperació econòmica, però al mateix temps hi ha gent que hi passa malament”, ha dit Trias recordant que a la ciutat hi ha unes xifres d’atur dramàtiques. “Tenim la responsabilitat de donar resposta a les necessitats de la gent, creant llocs de treball perquè la gent visqui del seu treball i no de la caritat”. Aquesta feina, ha afegit s’ha de fer en col·laboració amb el Tercer Sector, “un sector generador de riquesa”. L’alcalde ha finalitzat la seva intervenció afirmant que “la feina conjunta entre les administracions i aquestes entitats és molt important pel futur de la ciutat i de la seva gent”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ integració/ intercultural/ La Caixa/