Barcelona i Riga enforteixen les seves relacions culturals : Servei de Premsa

Barcelona i Riga enforteixen les seves relacions culturals

09/01/2014

Dijous 9 de gener, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, i el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Riga, Andris Ameriks, han signat un conveni cultural entre les dues ciutats.

El conveni posa de manifest que Riga i Barcelona són dos importants ports del Bàltic i de la Mediterrània, respectivament i que tenen molts trets i interessos en comú, i comparteixen moltes similituds pel que fa a les seves funcions com a ciutats capitals. També expressa la determinació de Barcelona i Riga per enfortir les seves relacions culturals. El conveni, que és de caire general, se signa l’any en què Riga és Capital Cultural Europea.

Aquest conveni estableix acords per:

– Promoure i facilitar l’intercanvi entre museus, arxius i centres patrimonials i culturals d’ambdues ciutats.

– Promoure i facilitar l’intercanvi en festivals musicals i escènics i en activitats relacionades amb la cultura popular d’ambdues ciutats.

– Promoure el coneixement i la difusió de les respectives llengües i literatures.

– Continuar aprofundint en els projectes de col·laboració entre ambdues ciutats en l’àmbit del Modernisme/Jugendstil, i, en especial, en el marc de la xarxa Réseau Art Nouveau Netwok, fent especial incidència en la participació en projectes europeus. Així mateix, ambdues ciutats continuaran treballant estretament, i en l’àmbit de la cultura, en el marc de les xarxes Eurocities, de la que són membres.
Disposeu d’imatges en el següent enllaç
https://eicub.net/?grup=ConveniBarcelonaRiga

Moment de la signatura del conveni cultural a l’Ajuntament de Riga. A la fotografia, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, i el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Riga, Andris Ameriks.

 Compartiu aquest contingut