L’Ajuntament i el Col·legi de Veterinaris de Barcelona treballaran plegats per fomentar el benestar animal : Servei de Premsa

L’Ajuntament i el Col·legi de Veterinaris de Barcelona treballaran plegats per fomentar el benestar animal

09/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament i el Col·legi Oficinal de Veterinaris de Barcelona han signat un conveni de col·laboració per fomentar el benestar animal, les adopcions i la tinença responsable. El regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, responsable de les polítiques de benestar animal de Barcelona, i el president del Col·legi Oficial de Veterinaris, Josep A. Gómez, han signat l’acord aquest matí, en el transcurs d’una visita a les instal·lacions del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAACB). El conveni preveu que el Col·legi de Veterinaris de Barcelona doni formació als referents municipals que treballen en el benestar animal, als particulars en matèria de tinença responsable i als veterinaris que treballen en clínica de petits animals.

El Col·legi de Veterinaris podrà emetre informes tècnics sobre assumptes d’interès general promoguts per l’ajuntament, com ara durant el procés de revisió de l’Ordenança sobre tinença d’animals,  col·laborarà en l’aplicació i la difusió de la normativa reguladora dels animals de companyia i oferirà assessorament científic veterinari. Un dels objectius de l’acord és col·laborar institucionalment en actes de promoció i foment de les adopcions i la tinença responsable, tal i com ja s’ha vingut fent els últims temps en diverses celebracions de la ciutat. Per un altre costat, el conveni també compromet a treballar en programes de formació vinculats a la tinença de gossos potencialment perillosos. Així mateix, l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Oficina de Protecció dels Animals i l’equip veterinari del CAACB, col·laborarà en l’establiment de protocols per donar assistència veterinària a persones sense recursos i per difondre la funció social dels animals de companyia a la societat en general.

Els membres de la junta directiva del Col·legi de Veterinaris de Barcelona han pogut visitar les instal·lacions del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia, que el 2012 va renovar part dels seus espais i serveis per tal d’oferir una millor atenció als animals i facilitar la feina dels voluntaris i treballadors. Al llarg del 2013 el CAACB va afavorir l’adopció de 623 gossos i 352 gats. Actualment al centre hi ha allotjats 179 gossos i 153 gats. L’any passat es va posar en marxa el web www.bcn.cat/adopta, el nou web del CAACB per fomentar l’adopció i la tinença responsable d’animals. L’espai incorpora un cercador per facilitar la recerca d’un animal perdut o bé per afavorir la seva adopció.





Paraules clau

animals/ Veterinaris/