Trias afirma que el Concurs de Cant Francesc Viñas és un gran esdeveniment musical que projecta amb èxit Barcelona a nivell internacional : Servei de Premsa

Trias afirma que el Concurs de Cant Francesc Viñas és un gran esdeveniment musical que projecta amb èxit Barcelona a nivell internacional

11/01/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona ha pronunciat aquesta tarda, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, el pregó del 51è Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, en el marc de l’acte inaugural del certamen. A l’acte hi ha assistit, entre d’altres, Joaquim Molins, president del Patronat i de la Comissió Executiva de la Fundació del Gran Teatre del Liceu i President del Comitè Organitzador del Concurs; Roger Guasch, director general del Gran Teatre del Liceu; membres del jurat; i participants en el concurs. Després del pregó de l’alcalde té lloc un recital de cant a càrrec de la soprano Tamara Wilson, primer Gran Premi Francesc Viñas 2011, amb l’acompanyament al piano a càrrec de Mark Hastings.

11892027954_b77a23482f_z

El Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, creat el 1963 pel Jacint Vilardell, recorda el gran tenor català Francesc Viñas (1863-1933). Des de les seves primeres edicions, el Saló de Cent de l’Ajuntament ha estat el marc tradicional de la seva inauguració oficial. Les audicions del Concurs se celebren al Gran Teatre del Liceu, marc de la final i del Concert de Guanyadors, i al Conservatori Municipal de Música, on tenen lloc la preliminar, la segona prova i la semifinal de la competició. El Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas ha esdevingut un dels primers certàmens lírics del món. Des de la primera edició hi han participat més de 10.000 cantants, provinents d’un total de més de 100 països. Enguany, és tot un èxit que el Concurs hagi arribat als gairebé 500 inscrits, procedents de més de 50 països. A més dels premis oficials, el Concurs atorga guardons que es materialitzen en borses d’estudis i contractes per a actuacions a diferents teatres i sales de concerts.

Com ha destacat Trias, el Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas és un certamen de gran prestigi, que té l’objectiu de promocionar els joves valors del cant i oferir-los l’oportunitat de donar-se a conèixer al gran públic. Trias ha explicat que els cantants que es podran sentir oferiran actuacions d’un altíssim nivell ja que han passat per un rigorós procés de selecció.

A parer de Trias aquest certamen és un exemple excel•lent de la capacitat que té Barcelona per organitzar esdeveniments culturals i artístics d’alt nivell. L’alcalde ha destacat també que la ciutat compta amb una extraordinària vitalitat musical, amb festivals de música, i una gran diversitat d’equipaments musicals del més alt nivell, com el Gran Teatre del Liceu, que col·labora amb el Concurs Francesc Viñas des dels seus inicis.

“Barcelona treballa de manera ferma per seguir avançant com a capital de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar”, ha dit Trias afegint que “esdeveniments com aquest Concurs contribueixen decisivament a projectar amb èxit Barcelona a nivell internacional des de fa més de 50 anys”.

L’alcalde ha afirmat que “la cultura és l’ànima d’aquesta ciutat i una eina bàsica de generació d’activitat econòmica” i per això, ha dit, l’Ajuntament de Barcelona fa costat al Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas. Trias ha expressat el seu agraïment als organitzadors, i als patrocinadors del certamen, “per seguir impulsant Barcelona com a capital cultural i musical”. “La música”, ha afirmat Trias, “és un dels llenguatges més bonics per expressar els propis sentiments. La música no enfronta pobles, sinó que els agermana, i pot contribuir a fer un món millor” i per això ha emplaçat als assistents a seguir treballant per fer de Barcelona “una capital musical de referència internacional”.





Paraules clau

51è Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas/ Alcalde Trias/ cant/ pregó/