Trias: “Barcelona treballa per ser una capital de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar, i el cinema hi contribueix decisivament” : Servei de Premsa

Trias: “Barcelona treballa per ser una capital de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar, i el cinema hi contribueix decisivament”

14/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Acadèmia de Cinema Català ha nomenat avui els seus nous membres d’honor en un acte presidit per l’alcalde Trias al Palauet Albéniz i al que també hi han assistit, entre d’altres, Jaume Ciurana, tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació; Isona Passola, presidenta de l’Acadèmica de Cinema en Català; membres de la junta directiva de l’acadèmia, i bona part dels nominats als Premis Gaudí d’enguany, que es lliuraran en una cerimònia que se celebrarà el proper diumenge 2 de febrer. Els nous membres d’honor de l’Acadèmia són Joan Mariné, director de fotografia; Francesc Pérez- Dolz, vinculat al cine, la televisió i la publicitat; Paco Poch, productor; que ha combinat la seva dedicació al món de l’audiovisual amb la docència universitària; Brian Yuzna, escriptor, productor i director; Marta Selva i Anna Solà per la seva cooperativa promotora de Mitjans Audiovisuals Drac Màgic.

L’alcalde ha destacat la tasca de promoció del cinema que fa la Catalunya de l’Acadèmia del Cinema Català i ha donat les gràcies als nous acadèmics “per la seva feina i per creure en el cinema i en el cinema català. Són moments difícils però hem de posar en valor el que fem”. Trias ha afirmat que el cinema català té bons professionals, “que creuen en la seva feina, jo hi crec però cal que tots hi creguem”, ha afegit.

Com ha assenyalat Trias, “Barcelona vol seguir avançant per ser una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar, i el cinema ens hi pot ajudar perquè la cultura és una eina bàsica de generació d’activitat econòmica que ens ajuda a seguir impulsant el país endavant”. Tot seguit, l’alcalde, els membres de l’acadèmia i els nominats als Premis Gaudí d’enguany s’han fet la tradicional fotografia de família a les escales del Palauet Albéniz.





Paraules clau

Alcalde Trias/ cinema català/