L’Ajuntament adquireix 41 pisos a les Casernes de Sant Andreu per ampliar el parc municipal d’habitatge de lloguer : Servei de Premsa

L’Ajuntament adquireix 41 pisos a les Casernes de Sant Andreu per ampliar el parc municipal d’habitatge de lloguer

16/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat en comissió de govern l’adquisició de 41 habitatges ubicats al Passeig Torres i Bages, 135-137 , a les Casernes Sant Andreu, per ampliar el parc municipal de habitatges destinats a lloguer social.  Els pisos eren propietat de la societat pública REGESA (depenent del Consell Comarcal del Barcelonès, i han costat 4.442.600 € a les arques municipals.

En concret, es tracta de 41 pisos de protecció oficial de la UH-3 que REGESA estava comercialitzant en règim de dret de superfície. Tots els habitatges tenen una plaça d’aparcament vinculada i dos d’ells també tenen traster.

El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha posat en valor aquesta actuació que “ens permet continuar dinamitzant aquest important pol d’equipaments i habitatge del districte de Sant Andreu i, a la vegada, donar resposta als veïns que ens demanaven que l’Ajuntament adquirís els pisos i els destinés a lloguer protegit” i ha afegit “a la vegada continuem augmentat el parc municipal d’habitatge de lloguer de la ciutat de Barcelona, que ens permet apropar l’accés a l’habitatge a les persones que més ho necessiten”.

El Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB) serà l’encarregat de gestionar els pisos que es destinarà a lloguer social, és a dir on l’usuari paga en funció del seus ingressos.

En total el Patronat gestiona un parc de més de 6.000 habitatges de lloguer, dels quals més de 1.700 són de lloguer social.

Aquesta operació se suma a l’acord subscrit entre l’Ajuntament de Barcelona i REGESA per adquirir 32 pisos a l’Illa A de Torre Baró, al districte de Nou Barris, que l’Ajuntament ha posat a disposició de docents, investigadors i estudiants de la Universitat de Barcelona. Així mateix en el darrer any, l’Ajuntament també ha acordat gestionar el lloguer d’altres 190 pisos de Torre Baró, propietat de REGESA, que es trobaven buits i que actualment ja tenen inquilins gràcies a la subvenció que ha donat l’Ajuntament de Barcelona pels propers anys.

 

casernes

Promoció Casernes i (UH-3) al Passeig de Torras i Bages 135-137





Paraules clau

casernes/ habitatge/ lloguer/ Sant Andreu/