Maite Fandos: “el compromís de l’Ajuntament amb els pares i mares de l’Escola L’Univers arribarà fins al final” : Servei de Premsa

Maite Fandos: “el compromís de l’Ajuntament amb els pares i mares de l’Escola L’Univers arribarà fins al final”

16/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La regidora de Gràcia, Maite Fandos, ha celebrat avui l’anunci fet per l’alcalde, Xavier Trias, que l’Ajuntament de Barcelona assumirà la construcció de l’edifici que ha d’acollir l’escola de primària i secundària L’Univers, i que des de l’any 2009 es troba en mòduls prefabricats a la Plaça del Poble Romaní, al barri de la Vila de Gràcia.

Trias va explicar ahir, en ocasió de la celebració de la conferència anual de l’alcalde al Col·legi de Periodistes, que davant de la impossibilitat econòmica de la Generalitat de fer front a la construcció de l’equipament, l’Ajuntament de Barcelona assumirà el projecte perquè pugui iniciar-se la construcció sense més retard.

L’Escola L’Univers s’ha de construir en el solar ubicat entre els carrers Quevedo i Bailèn, al districte de Gràcia, i forma part d’un conjunt d’equipaments, entre els quals també s’hi preveu una pista poliesportiva, una escola bressol municipal i un aparcament soterrani.

“La decisió de l’alcalde confirma que el compromís del consistori i del districte vers la comunitat educativa de Gràcia, i concretament, amb els pares i mares de l’escola L’Univers, és ferma i que arribarà fins al final”, ha explicat Fandos.

La regidora ha recordat que, al juliol de 2011, quan va assumir el càrrec al capdavant del districte de Gràcia, es va trobar una escola que portava tres anys funcionant en mòduls provisionals, sense el pla urbanístic especial aprovat, “i una reivindicació fortíssima, i lògica, de la comunitat educativa i dels pares i mares perquè s’avancés en el procés per tenir un edifici definitiu”.

“Des de llavors, no hem parat de treballar”, i ha recordat que, amb aquesta finalitat, des del districte es va avançar, primer en l’aprovació del pla especial, i després en el tràmit de licitació de l’aparcament soterrani, que ara ja ha iniciat les obres, un pas indispensable per avançar en la construcció de l’escola. També es va assumir l’encàrrec, per part del consistori, de la redacció del projecte executiu de l’edifici per valor de 125.000 euros.

L’Escola L’Univers va obrir de forma provisional, en mòduls prefabricats situats a la plaça del Poble Romaní, pel curs 2009-2010, amb dos grups de P3. En aquests moments acull alumnes fins a segon de primària.

Fandos ha explicat que des del principi del mandat, l’escola Univers va situar-se com una de les prioritats de la ciutat. Per això, es va acordar incloure’n el seu impuls en el Pla d’Actuació del Districte, aprovat amb el suport de PSC i UpB. La regidora recorda que “tothom va tenir clar que l’Escola L’Univers no necessitava més discursos ni declaracions d’intencions, sinó mà ferma i col•laboració de tothom per resoldre el problema”.

En aquest sentit, la regidora també ha agraït la col·laboració de l’AMPA de l’escola, així com de la direcció de l’escola, “amb qui hem treballat colze a colze” els últims mesos per canalitzar les seves peticions en relació al futur equipament.

Gràcia compta ara amb 14 escoles públiques de Primària, 14 escoles concertades de Primària i Secundària, dues escoles d’educació especial, quatre instituts, 7 escoles bressol –dues de les quals han obert recentment: Enxaneta i Caspolino–, sumant 214 places noves en aquest mandat.





Paraules clau

educació/ equipaments/ escola/ Gràcia/