S’inaugura el circuit d’exercicis per a gent gran als Jardins Teresa de Calcula de Sant Martí : Servei de Premsa

S’inaugura el circuit d’exercicis per a gent gran als Jardins Teresa de Calcula de Sant Martí

16/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El barri del Poblenou ha inaugurat un nou circuit gimnàstic i lúdic per a gent gran, unes instal·lacions d’aparells a l’aire lliure dissenyades especialment perquè les persones grans puguin fer un exercici adequat a les seves capacitats físiques, mobilitzant extremitats, guanyant equilibri i treballant l’elasticitat muscular. Els circuits d’exercicis també acaben convertint-se en punts de trobada, on les persones grans poden socialitzar-se amb persones de la seva mateixa edat.

El circuit té un dinamitzador prèviament format, vinculat als equipaments de gent gran del districte, que ensenyarà als usuaris el funcionament de la instal·lació i en recomanarà el seu ús assidu, promocionant l’exercici físic entre la gent gran. A partir de demà, tots els divendres de les 11.00 hores a les 12.30 hores hi haurà diverses activitats organitzades que comptaran amb el suport d’un monitor per guiar els participants.

Eduard Freixedes, regidor de Sant Martí ha declarat: “Aquest nou circuit d’exercicis per a gent gran se suma al ja existent al Clot de la Mel. Amb aquests circuits volem ajudar a que tothom practiqui activitat física segons les seves possibilitats i defensem que mai és tard per començar”. Freixedes ha afegit: “ La gent gran del districte és sens dubte, una de les nostres prioritats, i estem treballant per a completar i millorar la xarxa d’equipaments dels nostres barris. Aquest circuit d’exercicis és un bon exemple de com estem millorant la qualitat de vida de la gent gran del districte”.

Tots els districtes de Barcelona tenen els seus circuits d’exercicis per a gent gran. Des de finals d’any s’ha instal·lat els espais lúdics de l’Eixample; Sants-Montjuïc; Sarrià-Sant Gervasi; Nou Barris; Sant Andreu; Horta-Guinardó i Sant Martí. Al 2012, es van instal·lar circuits  a Ciutat Vella, les Corts, Gràcia, i Sant Martí. I està previst que al 2015 se n’instal·lin d’altres a Gràcia, Nou Barris, Sant Andreu i Horta, amb el que s’arribarà a les 15 instal·lacions d’aquest tipus a tota la ciutat.

 

 

 





Paraules clau

clot/ Clot de la Mel/ esport/ exercici/ gent gran/ Jardins Teresa de Calcula/ Sant Martí/