Trias: “Barcelona vol enfortir els lligams econòmics, comercials i culturals amb Àsia” : Servei de Premsa

Trias: “Barcelona vol enfortir els lligams econòmics, comercials i culturals amb Àsia”

17/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde, Xavier Trias, ha expressat aquest matí l’aposta de Barcelona per enfortir els lligams econòmics, comercials i culturals amb Àsia, durant la inauguració del seminari War & Peace 2014, que se celebra al Palau de Pedralbes.

12009290214_4df1bd3ab0_z

El seminari, que aquest any es presenta amb el títol “Pau i prosperitat a l’Est d’Àsia: un desafiament regional amb repercussió global”, està organitzat pel CIDOB amb la col·laboració de l’Ajuntament i d’Esade i el suport de l’Ambaixada d’Austràlia i Caixa Bank. “És una gran oportunitat per reforçar els nostres vincles. Tenim importants relacions econòmiques, comercials i culturals amb Àsia, especialment amb Xina i Japó. I el meu objectiu és treballar per enfortir-les”, ha manifestat l’alcalde, que ha recordat que moltes empreses catalanes tenen presència a l’Àsia oriental i, al mateix temps, Barcelona i Catalunya ja estan establint inversions importants en aquesta regió. Xavier Trias ha posat d’exemple la inversió de Hutchison a la nova terminal del port, que s’ha convertit en una de les principals portes d’entrada de Xina a Europa i al Mediterrani, la instal·lació a Barcelona del primer laboratori europeu de certificació industrial per al mercat xinès i la col·laboració permanent que existeix amb Beijing o amb el Japó, entre d’altres. “Crec que hi ha moltes possibilitats d’augmentar la nostra col·laboració, no només pel que fa a les relacions institucionals i econòmiques, sinó també per estar sempre a prop de les persones que més necessiten el nostre suport”, ha explicat.

L’alcalde ha afirmat que l’Est d’Àsia és particularment important “perquè està creixent en termes d’influència econòmica i global” i ha recordat que fa dos anys va encapçalar una missió de treball a la Xina amb les principals institucions econòmiques de la ciutat. “Vaig quedar impressionat pels seus actius en competitivitat, innovació i potencial de creixement”, ha assegurat l’alcalde, que en la inauguració del seminari ha estat acompanyat pel president del CIDOB, Carles Gasòliba, i el seu president honorari, Javier Solana.





Paraules clau

Alcalde Trias/ àsia/ cidob/ cooperació/ pau/ War & Peace/