L’Ajuntament de Barcelona destina 1.716.473 euros a la millora de cinc ateneus de la ciutat : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona destina 1.716.473 euros a la millora de cinc ateneus de la ciutat

23/01/2014

L’Ajuntament de Barcelona impulsa per segon any consecutiu, a través de l’Institut de Cultura, el Programa per a la rehabilitació d’auditoris i teatres d’entitats culturals sense afany de lucre, amb un doble objectiu: d’una banda, donar suport als centres culturals de proximitat als barris, i de l’altra, retornar el protagonisme a les entitats culturals de base participativa.

Barcelona compta amb una important xarxa d’equipaments socioculturals, de base associativa, gestionats per entitats sense afany de lucre. Sovint es tracta d’institucions històriques com ateneus, orfeons o teatres d’entitats culturals, que realitzen una important tasca de cohesió social mitjançant activitats de foment de la cultura, de l’esport i l’oci.

Mitjançant una convocatòria pública de subvencions – que l’Ajuntament va treure l’abril de 2013- s’ha destinat un fons d’1.716.473 euros per a la rehabilitació i dotació d’equipament tècnic. Els destinataris d’aquestes subvencions han estat els equipaments d’exhibició teatral, auditoris o equipaments anàlegs pertanyents a ateneus amb activitat a la ciutat de Barcelona, que han presentat la documentació tècnica del projecte i han complert els requisits de participació que establien les bases.

Relació d’entitats que han obtingut subvenció el 2013:

tuala

El 2013 ha estat el segon any consecutiu que l’Ajuntament destina un fons a la millora d’aquests espais. A través de les convocatòries de subvencions dels anys 2012 i 2013, ja s’ha destinat un total de 2.411.451,8 euros.Compartiu aquest contingut