Ciutat Vella construirà un gran jardí de flors en un solar que quedarà alliberat per l’enderroc de 7 finques : Servei de Premsa

Ciutat Vella construirà un gran jardí de flors en un solar que quedarà alliberat per l’enderroc de 7 finques

26/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona està executant l’enderroc de 7 edificis municipals situats entre els carrers Mestres Casals i Martorell i Arc de Sant Cristòfol. Aquest enderroc, que té un pressupost assignat de 598.116,84 euros i està previst que acabi al mes de febrer deixarà lliure un solar de 800 m2 de superfície al cor de Santa Caterina.

El Districte de Ciutat Vella ja té plans per arranjar aquest solar de manera provisional i fins que no es desenvolupi urbanísticament. El vol transformar en un gran jardí de flors, aprofitant el programa de Microurbanitzacions impulsat per l’àrea d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona.

L’arranjament del solar, que com la resta dels projectes de Microurbanitzacions, tindrà un caràcter provisional i un cost aproximat d’uns 60.000 euros, vol recuperar la memòria històrica dels jardins que antigament poblaven els espais de la ciutat i que van anar desapareixent engolits per la construcció o fins i tot darrere els murs dels edificis, passant a ser en alguns casos, patis interiors. Els jardins, però, van tenir gran importància en l’antiguitat i per això Ciutat Vella, vol aprofitar l’avinentesa de l’obertura d’un espai de grans dimensions que es crea a partir de l’enderroc d’unes finques per convertir-lo en un gran parterre de colors vius i olors noves, un petit oasi verd dins de l’entramat urbà més dens de la ciutat, el de la ciutat antiga. Aquest espai, a més, s’ha pensat com una sorpresa en el recorregut, un gran parterre per contemplar, plantat de flors de diferents espècies.

Al perímetre del solar, es construiran uns murets ovalats amb el material recuperat dels enderrocs de les finques. Aquests murets contindran la terra sobre la qual es plantaran les flors, i tindran una lleugera elevació de la superfície per potenciar la presència visual dels plans de flors abocats cap als vianants.

El solar quedarà dividit en dues parts per un pas entre mig que les partirà i se li farà un tractament amb dues tires de llums elevades que il•luminaran aquest pas de vianants i tot el solar a les nits.

El programa microurbanitzacions

El programa de microurbanitzacions preveu l’actuació àgil en solars de titularitat municipal que estan en desús per tal de donar-los una nova empenta urbana. Convertir-los en espais dignes per a l’ús ciutadà, o regenerar-los per millorar el seu entorn més immediat, és el tret comú de tots els petits projectes que s’estan portant a terme.





Paraules clau

Ciutat Vella/