Raimond Blasi participa a la presentació del llibre “Els Encants i la Fira de Bellcaire. Imatge i Història de Barcelona” : Servei de Premsa

Raimond Blasi participa a la presentació del llibre “Els Encants i la Fira de Bellcaire. Imatge i Història de Barcelona”

28/01/2014

Dimecres, 29 de gener, a les 19’00 hores, Raimond Blasi, regidor de Comerç, Consum i Mercats participa a la presentació del llibre: “Els Encants i la Fira de Bellcaire. Imatge i Història de Barcelona” que tindrà lloc a la Sala Polivalent dels Encants Barcelona (avinguda Meridiana, 73).

El regidor Raimond Blasi presenta el llibre acompanyat de Manuel Guàrdia, historiador i Antonio Gascón i Jordi Morell, dos dels autors del llibre.

Els autors del llibre pertanyen al Taller d’Història del Clot Camp de l’Arpa i en el llibre han recollit la història dels Encants des dels seus inicis fins el trasllat al nou emplaçament. El llibre és fruit del treball de tres anys d’investigació per part dels sis historiadors autors d’aquest recull històric de vuit segles del mercat que abasten des dels seus orígens medievals fins a la seva moderna ubicació actual.

Fent un exercici de rigor històric, els autors han desvetllat els autèntics orígens dels Encants, desmentint històries equívoques i creences arrelades sense fonament, donant a conèixer tant les fonts antigues com les més modernes que els avalen, per passar després pels gremis més significatius que van compartir aquell espai comercial, i sense oblidar els greus problemes que durant una època van formar part inherent d’aquell mercat com van ser l’ordre públic, la sanitat o l’economia. També han il•lustrat, dins del context històric de cada moment, els diferents espais ocupats pels Encants, en el seu llarg camí fins a la Plaça de les Glòries. El llibre acaba amb el nou equipament Encants Barcelona on aquest mercat  singular s’hi ha instal•lat des de setembre del 2013.Compartiu aquest contingut