L’alcalde Trias afirma que el nou carnet BCNcultural neix amb l’objectiu d’acostar i facilitar el consum cultural dels ciutadans : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que el nou carnet BCNcultural neix amb l’objectiu d’acostar i facilitar el consum cultural dels ciutadans

29/01/2014

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, acompanyat del tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, ha presentat aquest matí en roda de premsa el nou carnet BCNcultural, que permetrà obtenir descomptes en l’àmplia oferta cultural de la ciutat: teatre, música, dansa, cinema, museus, galeries… El carnet BCNcultural, és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut de Cultura, amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona i el TR3SC que neix amb l’objectiu d’ampliar l’oferta de descomptes i experiències culturals fins ara existents per als usuaris del carnet de Biblioteques de Barcelona. Un nou carnet dissenyat per facilitar l’apropament dels ciutadans a l’oferta cultural que ofereix Barcelona.

L’alcalde ha assenyalat que amb aquesta iniciativa es fa realitat un dels compromisos de l’equip de govern: “acostar i facilitar el consum cultural de les barcelonines i els barcelonins”. Trias ha explicat que aquest nou carnet suma dues iniciatives d’èxit i molt consolidades: el carnet de Biblioteques de Barcelona i el TR3SC, el club que ofereix informació, avantatges i propostes culturals de tot Catalunya; i s’afegeix a d’altres iniciatives creades amb aquest mateix propòsit que ja funcionen, com el “Quadern Cultura”, que vol apropar l’oferta cultural de la ciutat al públic més jove.

“Barcelona té una enorme oferta cultural, i el nostre interès és que aquesta oferta la puguin gaudir el major nombre possible de barcelonins i barcelonines. A l’Ajuntament li pertoca facilitar i posar a l’abast l’accés a la cultura”, ha afirmat Trias. L’alcalde, davant l’anunci del govern espanyol que ha decidit baixar l’IVA de l’adquisició de béns d’art, ha insistit en reclamar al govern central “baixar tots els IVA culturals perquè se’n veuen afectats molts projectes empresarials relacionats amb la cultura que hi ha a la nostra ciutat”.

L’alcalde ha explicat que aquest carnet ofereix més avantatges als ciutadans que ja han manifestat el seu compromís i interès amb la cultura, a través del TR3SC o del carnet de biblioteques. Trias ha afirmat que les Biblioteques han esdevingut una eina imprescindible per promoure la cultura des de la base, l’aprenentatge i la lectura, l’accés a les noves tecnologies, la formació i l’educació.

“La cultura és fonamental per un país i és un factor importantíssim de generació de riquesa econòmic i social. Volem ser coneguts com una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar, aquest és el nostre objectiu i iniciatives com aquesta ens hi ajuden”, ha conclòs Trias.Compartiu aquest contingut