Barcelona aprova la moció de la PAH per evitar l’existència de pisos en situació de permanent desocupació : Servei de Premsa

Barcelona aprova la moció de la PAH per evitar l’existència de pisos en situació de permanent desocupació

31/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat avui una Declaració Institucional, amb els vots favorables dels grups de CiU, PSC, ICV-EUiA i UpB, que recull la moció de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) per evitar l’existència de pisos en situació de permanent desocupació. La Declaració Institucional ha arribat al Plenari a partir de la moció presentada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el suport a la mateixa de la Comissió Permanent del Consell de Ciutat, màxim òrgan consultiu i de participació de la ciutat, i del Consell de L’Habitatge Social. El Plenari del Consell Municipal ha manifestat el compromís d’endegar mesures municipals en base a la legalitat i competències existents, amb l’objectiu de garantir el dret a l’habitatge de la població i fer front a l’emergència habitacional.

En aquest sentit, s’elaboraran i aprovaran programes d’inspecció a fi de detectar, comprovar i registrar els immobles que es troben en situació de permanent desocupació, començant pels que són propietat d’entitats financeres i altres grans empreses. La Declaració Institucional assenyala la imposició de fins a 3 multes coercitives que poden arribar als 100.000 euros si transcorregut el termini fixat no s’ha produït l’ocupació de l’immoble, així com iniciar un procediment sancionador per infracció molt greu en cas que es mantingui la desocupació de l’habitatge.

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha afirmat que l’aprovació d’aquesta Declaració Institucional “no és una anècdota” i ha explicat que és fruit d’un treball previ realitzat amb la PAH i les entitats vinculades a la problemàtica de l’habitatge. Vives ha expressat el compromís del Govern municipal i ha assegurat que l’Ajuntament de Barcelona exercirà el lideratge que li correspon. “No ens quedarem quiets”, ha dit.

En aquest enllaç hi trobareu el text sencer de la Declaració Institucional.





Paraules clau

declaració institucional/ habitatge/ PAH/