L’alcalde destaca que les noves ambulàncies d’Emergències Mèdiques “permetran una millor resposta als ciutadans” de Barcelona : Servei de Premsa

L’alcalde destaca que les noves ambulàncies d’Emergències Mèdiques “permetran una millor resposta als ciutadans” de Barcelona

03/02/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha celebrat avui la incorporació de 35 nous vehicles a la flota d’ambulàncies d’Emergències Mèdiques per a Barcelona, que incorporen nova tecnologia, que permetrà implementar novetats en electromedicina i millorar-ne l’eficàcia. “Tindrem una millor resposta a les demandes dels ciutadans”, ha destacat l’alcalde durant l’acte de presentació dels nous vehicles que s’ha celebrat aquest migdia a l’Ajuntament de Barcelona.

A l’acte hi ha assistit, també, el conseller de Salut, Boi Ruiz, el president del Sistema d’Emergències Mèdiques i director del CatSalut, Josep Maria Padrosa, el director general del Sistema d’Emergències Mèdiques, Francesc Bonet, i la delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta.

“Aquesta és una excel·lent notícia per una ciutat com la nostra, que vol ser puntera en l’àmbit assistencial, i que té la vocació de posar les noves tecnologia al servei de l’atenció a les persones”, ha dit l’alcalde, que ha destacat la “alta valoració que en fan els ciutadans d’aquest servei i dels seus professionals”. Ha assegurat que les millores en els vehicles serviran “per a atendre les persones de forma més eficaç, propera, amb un disseny més útil”. L’alcalde ha volgut destacar, també, que es tracta de tecnologia procedent de la indústria catalana.

El director del servei, Francesc Bonet, ha explicat que aquestes 35 unitats d’Emergències Mèdiques que s’incorporen ara corresponen a unitats que estan operatives diàriament, les seves corresponents de back up, i altres vehicles necessaris per la prestació del servei: 19 unitats de Suport Vital Avançat (SVA) que donen servei a la ciutat de Barcelona, dotades amb etge/metgessa, infermer/infermera i Tècnic de Transport Sanitari (TTS); 4 Vehicles d’Intervenció Ràpida (VIR) que donen servei a la ciutat de Barcelona, un vehicle medicalitzat de ràpida mobilització que a més de prestar assistència mèdica, dóna suport puntual a les unitats quan aquestes requereixen d’un metge, i 1 vehicle de l’Equip Multidisciplinari de Suport Especialitzat en Salut Mental (EMSE), que dóna suport psicològic a Barcelona ciutat.

A més, s’incorporen 3 vehicles de comandament/intervenció que donen suport directe a Barcelona ciutat, i 4 unitats de Suport Vital Avançat (SVA) i 4 vehicles d’intervenció de l’àrea de Serveis Especials del SEM, que donen servei tant a la ciutat de Barcelona (80% de l’activitat) com a la resta de Catalunya (20% de l’activitat), dotades amb metge/metgessa i/o infermer/infermera i TTS.

Al 2013, el 061 CatSalut Respon va gestionar prop d’1.800.000 alertes, de les quals 500.000 corresponen a Barcelona ciutat. Durant el 2013, Emergències Mèdiques va mobilitzar gairebé 752.000 ambulàncies, de les quals prop de 195.000 a Barcelona ciutat.





Paraules clau

Alcalde Trias/ ambulàncies/ salut/