80 empreses ofereixen a Barcelona més de 1.500 oportunitats laborals per a joves que busquen la primera feina : Servei de Premsa

80 empreses ofereixen a Barcelona més de 1.500 oportunitats laborals per a joves que busquen la primera feina

04/02/2014

Barcelona acollirà els dies 17 i 18 de febrer el primer congrés d’ocupació i desenvolupament professional JOBarcelona, destinat a universitaris que ja estiguin cursant tercer de carrera i joves titulats menors de 30 anys.

En el marc d’aquesta trobada, unes 80 empreses punteres i de referència en diferents sectors presentaran, en conjunt, 1.500 ofertes de feina corresponents a diversos perfils per cobrir vacants actuals principalment a Barcelona, però també a destins internacionals. Està previst que més de 6.000 joves participin a l’esdeveniment.

Durant l’acte de presentació, la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha celebrat poder acollir aquest nou congrés, que s’alinea perfectament amb la voluntat del Govern municipal, a través de la plataforma Barcelona Growth, de “fer de Barcelona una ciutat d’oportunitats, referent en innovació i creixement econòmic i on sigui fàcil emprendre negocis”.

“Anem cap a polítiques d’ocupació que s’enfoquin a les necessitats reals de les empreses”, ha explicat Recasens, i, en aquest sentit, ha afegit: “Cal formar els joves en camps on les empreses tenen necessitats, i res millor que aquest congrés, on les empreses exposen les seves vacants, i joves amb molt talent poden trobar-hi oportunitats per encaminar la seva vida professional”.

La tinenta d’alcalde ha subratllat també “l’aposta molt clara pels joves” que fa l’Ajuntament. “En aquests moments de dificultat hem d’ajudar el nostre present, perquè, al final, no hi ha millor estratègia de lluita contra l’atur entre els joves que crear sinèrgies per generar llocs de treball”, ha dit. A la presentació també hi han participat la directora general de JOBarcelona, Marta de Llauder, i el director d’Educació de Microsoft Ibérica, Joan Ramon Alegret.

 

JOBarcelona, la porta d’entrada a processos de selecció

A través de la plataforma de selecció virtual JOBjust4U, els joves poden identificar, consultar i inscriure’s a les diferents ofertes de feina que s’ofereixen: beques, pràctiques, programes de formació i contractes de treball. A més, es dóna l’opció de complementar el perfil professional amb un videocurrículum, projectes publicats o documents d’interès que aportin valor afegit i diferencial.

El sistema filtrarà automàticament les candidatures rebudes per ajustar-les als requeriments de cada lloc de feina i establir una connexió més acurada. Així doncs, durant els dies de congrés, els reclutadors de recursos humans de cada empresa entrevistaran als joves seleccionats prèviament, que optaran a entrar en el procés per cobrir les respectives vacants.

 

Formació pràctica d’orientació laboral

A més, els assistents a JOBarcelona també podran participar a més de 60 conferències corporatives d’empreses i a tallers pràctics per conèixer les claus per preparar un procés de recerca de feina i accedir al mercat laboral per primera vegada.

Així mateix, al Córner Barcelona Treball l’equip tècnic de Barcelona Activa impartirà sessions per conèixer i inscriure’s a la Plataforma Empresa Ocupació. Es tracta d’una base de dades mitjançant la qual els candidats poden optar a les ofertes de feina que les empreses fan arribar a Barcelona Activa. En aquest espai, també es duran a terme activitats complementàries a mida, en format de curta durada, sobre posicionament 2.0. A més, Barcelona Activa també oferirà, en el marc del congrés, un servei d’assessorament personalitzat d’orientació i recerca de feina.

A través del web JOBjust4U es poden realitzar gratuïtament les inscripcions a les corresponents ofertes de feina publicades i a les diferents activitats del programa. El congrés, que tindrà lloc al Palau de Congressos de Catalunya (Av. Diagonal, 661-671), compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa.Compartiu aquest contingut