Barcelona registra un augment de 1.474 aturats el mes de gener : Servei de Premsa

Barcelona registra un augment de 1.474 aturats el mes de gener

04/02/2014

Seguint la tendència pròpia dels mesos de gener, on per raons estacionals es produeix un repunt de l’atur registrat, Barcelona tanca el gener amb 1.474 aturats més que el mes anterior. La capital catalana situa en 109.151 persones registrades com a aturades a les oficines del SOC, fet que suposa l’increment mensual més moderat d’aquest indicador en un gener -tant en termes absoluts com percentuals- des de l’any 2007.

En termes interanuals, Barcelona presenta la millor evolució entre els àmbits territorials comparats ja que la xifra d’aturats es redueix un -4,6% respecte a gener de 2013  –el que suposa 5.292 aturats menys i el novè mes consecutiu de descens-.

En termes mensuals, l’atur augmenta a tots els grans sectors econòmics excepte la construcció, on es redueix un -1,1%. Destaca especialment l’increment d’aquest indicador als serveis –el més elevat tant en termes absoluts (+1.452 persones) com percentuals (+1,8%)-, mentre els de la indústria i el col·lectiu sense ocupació anterior se situen pels volts del +1%.

Els serveis compten amb 83.858 aturats a la ciutat –el 76,8% del total-, mentre que la construcció en comptabilitza 10.644 (el 9,8%) i la indústria 10.484 (un 9,6%). D’altra banda, el nombre d’aturats sense ocupació anterior representa el 3,4% del total.

En relació a gener de 2013, el nivell d’atur disminueix a tots els sectors, amb la construcció (-11,5%) i la indústria (-8%) acumulant dinou i tretze mesos consecutius –respectivament- de reducció interanual. Així mateix, cal destacar que els serveis assoleixen un descens de prop de 3.000 persones que suposa la vuitena variació interanual negativa de l’atur (-3,3%), mentre el col·lectiu d’aturats sense ocupació anterior es redueix de forma més moderada (-1,4%).

Per sexes, dels aturats a Barcelona el mes de gener, 54.968 són homes (el 50,4% del total) i 54.183 dones (49,6%), després que l’atur experimenti un augment percentualment idèntic (+1,4%) en ambdós sexes. Aquesta evolució manté la diferència entre el nombre d’homes i dones aturats propera a les 800 persones.

Més contractes indefinits

Pel que fa a la contractació indefinida, els 7.958 contractes signats a la ciutat el mes de gener han suposat un augment mensual (+32,9%) semblant al que experimenta Catalunya (+34,1%).

En total, en el mes de gener s’han formalitzat 67.575 contractes a Barcelona, el que representa un augment de 3.958 contractes respecte al desembre (+6,2%) i la segona evolució mensual positiva consecutiva durant un mes de gener des del 2008.Compartiu aquest contingut