Sants-Montjuïc dóna continuïtat al servei d’actuació cívica, que l’any 2013 va fer 2.788 intervencions en 27 punts de l’espai públic del districte : Servei de Premsa

Sants-Montjuïc dóna continuïtat al servei d’actuació cívica, que l’any 2013 va fer 2.788 intervencions en 27 punts de l’espai públic del districte

04/02/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Districte de Sants-Montjuïc ha decidit donar continuïtat al servei d’actuació cívica a l’espai públic, que va començar a funcionar al mes de juliol de 2013 en 27 espais d’aquest territori. Aquest servei, té com a objectiu  detectar i actuar davant de situacions incíviques en aquells espais a on hi ha queixes dels ciutadans perquè es produeixen males pràctiques o mals usos.

El motiu pel qual  ha estat perllongat aquest servei és justament per continuar treballant allà a on encara hi ha possibilitat de millorar, segons ha explicat el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí. Per altra banda el regidor ha destacat que aquest servei permet realitzar una diagnosi dels espais molt més acurada i més real, de manera que les actuacions que es porten a terme en diferents àmbits i per part dels diferents serveis municipals en aquests espais resulten més encertades i eficaces. També ha volgut remarcar la tasca preventiva que aquest servei desenvolupa, a través del diàleg i la informació als usuaris in situ, que permet disminuir les males praxis que es realitzen sobretot per desconeixement de les normes.

El servei es continuarà fent als mateixos espais en els quals s’ha vingut desenvolupant des de l’estiu passat que són els següents:

Jardins de Celestina Vigneaux, plaça Navas, parc de l’Espanya Industrial, plaça de Joan Peregrí, plaça de Cal Muns, plaça de la Farga i pista poliesportiva, jardins de la Mediterrània, jardins de l’Arboreda, jardins dels Drets Humans, plaça de la Marina, carrer de Vilà i Vilà, carrer Guitard (prop d’Elisard Sala), can Mantega, jardins de Màlaga, jardins d’Elisard Sala, rambla Brasil, carretera de la Bordeta amb Moianès, plaça de l’Olivareta, plaça Herenni, plaça Joan Corrades, carrer dels Ferrocarrils Catalans, jardins de Ca l’Alena, camp de la Satalia, parc de Montjuïc (a les zones del camp de beisbol i del jardí Botànic), passatge Vapor Vell, plaça Osca i parc de la Font Florida.

Tot i això durant aquest any si es detecten altres espais en els quals es produeixen conductes incíviques també seran incorporats a la llista de zones d’actuació.

Entre els comportaments inadequats que aquest servei intenta evitar o corregir es troben els relacionats amb propietaris d’animals de companyia que no compleixen les ordenances, les activitats sorolloses, el consum de drogues o d’alcohol a la via pública, els usos no permesos en els espais públics, etc.

Durant el primer període d’implantació del servei han estat realitzades un total de 2.788 intervencions a la via pública en un total de 1.078 hores de servei.

 

intervencions





Paraules clau

civisme/ espai públic/ Sants-Montjuic/