Alcalde Trias: “Barcelona posa la seva solvència al servei del municipalisme” : Servei de Premsa

Alcalde Trias: “Barcelona posa la seva solvència al servei del municipalisme”

06/02/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona ha presidit l’acte de presentació del sistema d’adquisició centralitzada de vehicles a través de la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis. A més d’alcalde, a l’acte hi ha assistit Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació, Joaquim Forn, primer tinent d’alcalde; Miquel Buch, president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM); Ramon Paredes, vicepresident Executiu de Relacions Governamentals i Institucionals de SEAT i Grup Wolkswagen a Espanya, Francisco Sauco, director de Vendes a Empresa i Vehicles Industrials de Nissan Iberia, S.A, i Xavier Queralt, director territorial de BBVA a Catalunya.

Com ha assenyalat l’alcalde aquest sistema parteix de la col·laboració entre institucions i permet gestionar els recursos públics de forma més eficient. “Barcelona, com a capital de Catalunya, vol exercir aquest paper vertebrador del món local. El que avui presentem en aquest acte n’és un exemple”, ha afirmat Trias. L’Ajuntament de Barcelona, a través d’aquest sistema, ha adquirit 56 cotxes per a la Guàrdia Urbana. A parer de Trias l’adquisició d’aquests vehicles va més enllà d’un acte de cooperació entre institucions, “és un acte de responsabilitat, de bona gestió, eficient i eficaç” i que a més “afavoreix a tots els municipis que formem part de l’ACM”.

Com ha subratllat l’alcalde els ajuntaments catalans, gràcies a la compra agregada que ofereix l’ACM, aconsegueixen millors preus i un estalvi en els procediments de contractació. “Barcelona ha posat la seva capacitat inversora al servei d’altres municipis, ja que amb la compra agregada tots assolim millors condicions econòmiques i garantim la qualitat i la prestació del servei”, ha expressat.

Finalment, l’alcalde ha volgut destacar l’entesa entre l’ACM i la conselleria d’Empresa i Ocupació i ha felicitat els representants de SEAT, NISSAN, empreses que aposten per Barcelona i la seva Àrea Metropolitana, i el BBVA, que han guanyat el concurs públic.

A través de la central de compres agregada de l’ACM, els municipis catalans es poden beneficiar d’un catàleg de vehicles més ampli i competitiu que si cadascun dels ajuntaments els haguessin de comprar en solitari. Per fer aquesta oferta de vehicles, s’ha realitzat un concurs públic que han guanyat les empreses SEAT i NISSAN, així com BBVA que és qui fa el finançament de les operacions de compra i/o rènting. Assolir unes bones condicions econòmiques, garantir la qualitat i la prestació del servei i també estalviar en el procés de contractació són alguns dels aspectes que ofereix la comprar agregada de vehicles.

L’ACM va iniciar el projecte de compres agregades l’any 2007, amb l’objectiu d’optimitzar la despesa pública. Es busca que els municipis catalans aconsegueixin millor preu gràcies al volum de compra i un estalvi en el procediment de contractació. Fins ara, s’han aconseguit serveis d’assegurances, plans de pensions, subministraments elèctrics i subministrament de gas natural.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Associació Catalana de Municipis/