L’alcalde exposa a Dubai el potencial de Barcelona com a plataforma logística líder a la Mediterrània i l’aposta tecnològica al servei de les persones : Servei de Premsa

L’alcalde exposa a Dubai el potencial de Barcelona com a plataforma logística líder a la Mediterrània i l’aposta tecnològica al servei de les persones

10/02/2014



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’alcalde Trias ha participat aquest matí a “The Government Summit 2014”, que fins dimecres reuneix Dubai més de 3.500 assistents i participants de 30 països en 32 sessions. La cimera se centra en la prestació de serveis des dels governs. L’alcalde ha viatjat a Dubai, un dels set emirats dels Emirats Àrabs Units, acompanyat de la tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens. En la sessió plenària sota el títol “World Class Services: First Hand Perspectives from Global Cities”, l’alcalde Trias, juntament amb Edward Lister, vicealcalde de Polítiques i Planificació de Londres i Gunso Kim, tinent d’Alcalde de Seül; han debatut al voltant de les Smart Cities i han exposat les experiències de les seves respectives ciutats.

L’alcalde ha explicat que Barcelona, capital de Catalunya, “un país mediterrani, amb la seva pròpia llengua, cultura i història”, compta amb una gran àrea metropolitana i que és la capital econòmica del sud d’Europa i la Mediterrània. La ciutat, amb forta tradició industrial els segles passats, es va transformar completament pels Jocs Olímpics obrint-se al mar i promovent el seu reconeixement internacional.

L’alcalde ha exposat també el sud Europa es troba en un període gran inestabilitat econòmica que ha produït alta desocupació i també desigualtats socials. També s’han viscut a Catalunya canvis demogràfics importants, passant de 6 a 7,5 milions d’habitants en només 10 anys, i també un important augment de l’esperança de vida. Trias ha explicat que calia adoptar mesures per fer front a aquests reptes. Així, era necessari fomentar la confiança a nivell internacional i millorar la solvència econòmica. “Avui tenim una situació financera sòlida per impulsar la recuperació econòmica”, ha dit afegint que també s’ha incrementat el pressupost destinat a l’atenció social per promoure la cohesió social i millorar el benestar i la qualitat de vida de la gent.

Trias ha destacat la importància d’atraure noves inversions estrangeres i activitat econòmica per a la ciutat. “Barcelona, i la seva àrea metropolitana, té una economia diversificada, és una important plataforma logística líder a la Mediterrània, i que ha apostat fermament per esdevenir una ciutat de referència en l’àmbit de les Smart Cities, on les noves tecnologies es posin al servei de les persones. “Barcelona és la capital mundial del mòbil i una de les ciutats intel·ligents líders en el món en desenvolupament de solucions tecnològiques innovadores per millorar els serveis urbans, com el transport públic, enllumenat públic, els residus i la gestió de l’aigua, i l’atenció social i sanitària”, ha assenyalat. L’alcalde també ha destacat la importància de promoure la nova economia social. Per Trias a l’emprenedoria social és un mitjà per millorar la prestació de serveis públics i socials, ofereix un enfocament equilibrat per a la creació de riquesa.

Trias ha explicat que per al desenvolupament d’aquests nous serveis urbans i socials, s’ha creat la City Protocol Society, l’aliança mundial de ciutats, empreses, universitats i centres de recerca de tot el món que ha de definir els estàndards de qualitat de les ciutats del futur i per compartir solucions que ajudin a accelerar la seva transformació. L‘alcalde ha aprofitat per convidar a la resta d’assistents a participar d’aquesta iniciativa liderada per la ciutat de Barcelona.

Finalment, Trias ha afirmat que gràcies al vol diari operat per Emirates, que des del l’1 de febrer es fa amb l’avió de passatgers més gran del món, l’A380, “Barcelona i Dubai estan més a prop que mai, aquesta connectivitat obre una finestra d’oportunitats entre els nostres dos països i ciutats. M’agradaria convidar a tots a visitar Barcelona, i per conèixer de primera mà tots els projectes que estem desenvolupant”.

Després de participar a la cimera, Trias i la tinent d’alcalde Sònia Recasens s’han reunit amb Mohamed bin Rashid Al Maktoum, primer ministre i vicepresident dels Emirats Àrabs Units (EAU), qui s’ha mostrat molt interessat en conèixer la situació econòmica de Barcelona i la seva aposta per les noves tecnologies.

També s’han reunit amb l’alcalde de Dubai, Hussain Nasser Lootah. Els dos alcaldes ja es van reunir el passat novembre a Barcelona, quan Hussain Nasser Lootah va visitar la capital catalana. Les dues ciutats estan agermanades des del setembre de 2006. A la reunió han parlat, entre d’altres temes, del Congrés de Smart cities i del Mobile World Congress, i de les perspectives de negoci que suposa l’A380, operat per Emirates i que uneix diàriament les dues ciutats. Trias ha convidat a la ciutat de Dubai a participar en el Mobile World Congress i a formar part de la City Protocol Society.

Tot seguit, l’alcalde Trias i Recasens s’han reunit amb Hamad Buamim, president & CEO de la Cambra de Comerç de Dubai. La Cambra de Comerç de Dubai és una organització amb 150.000 membres que dóna suport i protegeix els interessos de la comunitat empresarial de Dubai. La reunió ha servit per estudiar la possibilitat de captar inversions d’empreses i fons d’inversió de Dubai, i per promocionar el sector la logística i el Mobile World Congress i l’Smart City Expo 2014, amb possibles acords amb fira Dubai. També s’han reunit amb Tim Clark, president de president Emirates, la companyia àrea amb base a Dubai, amb qui han coincidit en assenyalar l’èxit de l’A380, una aposta molt important d’Emirates, que suposa una gran projecció per Barcelona, una ciutat amb futur potent, i la possibilitat d’explorar altres connexions.





Paraules clau

Alcalde Trias/ dubai/ Inversions/ promoció econòmica/