L’alcalde Trias afirma que tots els guardonats i guardonades amb el Premi Ciutat de Barcelona 2013 contribueixen a fer una societat millor : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que tots els guardonats i guardonades amb el Premi Ciutat de Barcelona 2013 contribueixen a fer una societat millor

11/02/2014

L’alcalde de Barcelona ha presidit l’aquesta tarda al Saló de Cent l’acte de lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2013, que l’Ajuntament convoca anualment amb l’objectiu de guardonar la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen. A l’acte hi eren presents, entre d’altres, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el tinents d’alcalde Joaquim Forn, Maite Fandos i Jaume Ciurana; regidors de la corporació municipal; Montserrat Vendrell, vicepresidenta del Consell de Cultura de Barcelona; i els guardonats, i ha comptat amb l’actuació de Sílvia Pérez Cruz i Mario Mas.

L’alcalde ha felicitat els guardonats i guardonades i ha afirmat que aquest és un acte de reconeixement als creadors, artistes, investigadors, escriptors, mestres, editors i emprenedors. “Tots vosaltres”, ha dit Trias dirigint-se als guardonats, “contribuïu decisivament a fer de Barcelona una ciutat de cultura, de coneixement, de creativitat, d’innovació i de benestar. Sou el futur de la nostra ciutat”. Trias ha afirmat que cadascun dels guardonats, des del seu respectiu àmbit, “contribuïu a fer una societat millor”. “És bo que la gent estimi Barcelona, però és la ciutat que us dóna les gràcies” ha dit l’alcalde. Trias també ha volgut agrair la tasca i l’esforç del jurat, que ha hagut de prendre una decisió difícil perquè “en aquesta ciutat hi ha molt talent”.

Trias ha recordat tots els premiats però ha fet una menció especial a un dels Premis, el d’Arquitectura i Urbanisme, concedit al Born Centre Cultural perquè, com ha dit, “conté elements de tots els altres guardons”. Al Born Centre Cultural hi conflueixen moltes disciplines, com arquitectura, museografia, interiorisme, urbanisme, “és una explosió on ajuntem creativitat, innovació i tradició”.

Trias ha finalitzat la seva intervenció afegint que “sense cultura, un país no avança i ens equivocaríem si en moments econòmicament i social complexes no apostem per la cultura”.

 

Relació de guardonats amb el Premi Ciutat de Barcelona 2013

Teatre: Clara Segura
Dansa: Roberto Oliván
Circ: Leandre
Arts visuals: Eulàlia Grau
Audiovisuals: Andergraun Films
Música: Associació de Sales de Concerts de Catalunya
Cultura popular i tradicional: Esbart Ciutat Comtal
Traducció en llengua catalana: Jordi Martín Lloret
Literatura en llengua catalana: Joan Carreras
Literatura en llengua castellana: Álvaro Enrigue
Mitjans de comunicació: Javier Pérez Andújar
Agustí Duran i Sanpere d’Història de Barcelona: Pere Capellà Simó
Disseny: Curro Claret
Arquitectura i Urbanisme: Born CC
Ciències de la vida: Dr. William M. Keyes
Assaig, ciències socials i humanitats: Enric Iborra
Ciències experimentals i Tecnologia: Grup Gaia
Educació: Institut Quatre Cantons
Gastronomia: Albert Adrià
Projecció internacional de la ciutat de Barcelona: Jaume CabréCompartiu aquest contingut