Barcelona i Catalunya presenten el seu potencial agroalimentari a 40 empresaris de Guangdong : Servei de Premsa

Barcelona i Catalunya presenten el seu potencial agroalimentari a 40 empresaris de Guangdong

19/02/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Una delegació formada per 40 empresaris del sector agroalimentari procedents de Guangdong (Xina) visita aquest dimecres Barcelona (Sala Emprèn de Barcelona Activa) per conèixer de prop les potencialitats del sector agroalimentari català, un referent a escala europea i un sector clau per a l’economia del país i la seva projecció internacional.

Guangdong_Catalonia_007

La jornada, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a través de Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA) té també per objectiu intercanviar experiències, intensificar la cooperació institucional i explorar possibles vies de col·laboració amb 20 empreses locals del sector agroalimentari participants a l’acte.

Els atractius de la Dieta Mediterrània, reconeguts a escala internacional, així com la solidesa de la indústria catalana d’alimentació i begudes han estat elements decisius a l’hora de despertar l’ interès d’aquest grup d’empresaris. A més, Barcelona i Catalunya, per les seves infraestructures i la seva posició geoestratègica, es perfilen com un entorn molt atractiu per a les empreses xineses que volen accedir a la Mediterrània.

Entre les empreses xineses assistents a la jornada figuren noms de pes internacional com GZ Huaqiao Sugar Factory, una de les empreses proveïdores de sucre més importants de la Xina, amb una facturació anual superior al bilió de iuans, o Guangzhou Pacific Wharf Wine Marketing Development Co, Ltd., una de les principals centrals de compres internacionals dedicada a la importació de vi produït originalment i embotellat a la Xina.

Per la seva banda, les empreses locals participants a l’acte pertanyen a un ampli ventall de productes: des de productes alimentaris com el formatge, la pasta, la fruita seca, la mel, els torrons, el cacau o l’oli d’oliva fins a begudes com el licor, el vi, el cava, l’aigua mineral o els sucs.

La jornada, que inclou una sèrie de ponències a càrrec de representants institucionals d’ambdós països, finalitzarà amb una exposició de productes catalans adreçada a tastar els productes autòctons i fomentar el networking entre els assistents.
Barcelona i Catalunya, clúster agroalimentari de referència a escala europea

Catalunya concentra el primer clúster agroalimentari europeu, amb Barcelona com a principal referència quant a seu d’indústries, eix de comunicacions i de logística, centres de recerca i innovació i recursos tecnològics. Amb més de 3.500 empreses, la indústria alimentària és la primera branca industrial a Catalunya en volum de negoci i compta amb actors rellevants com Mercabarna, líder en la distribució de productes frescos al sud d’Europa, i un gran nombre d’equipaments, universitats i centres tecnològics que donen suport a activitats de recerca i innovació.

Altres actius clau del territori en aquest àmbit són l’organització biennal d’Alimentària – la segona fira més important del món en aquest sector -, i el valuós patrimoni immaterial que representa la Dieta Mediterrània que, juntament amb l’àmplia oferta de restauració i una extensa xarxa de mercats municipals que amaguen una tradició mil·lenària, fan de Barcelona i Catalunya capitals de la qualitat i creativitat gastronòmiques.
Empreses participants:

– Betara | formatge | Perafita (Osona)
– Bodegas y Destilerías Lehmann SA | licors | Tortosa (Baix Ebre)
– Hijos de José Bassols – Aigua de Sant Aniol | aigua mineral | Sant Aniol de Finestres (La Garrotxa)
– Sandro Desii | pasta, gelats | Esparreguera (Baix Llobregat)
– Cacaolat | batut de cacao | Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès)
– Dama d’Elaia | oli verge extra | Xerta (Baix Ebre)
– Olis Solè | oli verge extra | Mont-roig del Camp (Baix Camp)
– Palma i Garriga | oli verge extra | Polinyà (Vallès Occidental)
– Albet i Noya | vi ecològic | Sant Pau d’Ordal (Alt Penedès)
– Agrícola Falset-Marçà | vi | Marçà (Priorat)
– Castell Sant Antoni | cava | Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
– Agustí Torelló Mata | cava | Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
– Fruits Secs Torra | fruit secs | Jorba (Anoia)
– Comercial Apícola Rosend Margalef | mel | El Perelló (Baix Ebre)
– Destil·leries Bosch | licors | Sant Quirze de Besora (Osona)
– Cuckoo Fruits | sucs | Polinyà (Vallès Occidental)
– Arlalora | vi i oli | Cardedeu (Vallès Oriental)
– Cerveses Ausesken | cervesa | Olost (Osona)
– Acomont | oli verge extra | Ulldecona (Montsià)
– Torrons i Mel Alemany SL | torrons i mel | Os





Paraules clau

empresa/ Guangdong/