La Guàrdia Urbana articula un dispositiu específic a la zona de la Plaça Espanya i a l’entorn dels recintes firals on es celebra el Mobile World Congress : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana articula un dispositiu específic a la zona de la Plaça Espanya i a l’entorn dels recintes firals on es celebra el Mobile World Congress

20/02/2014



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Barcelona celebra la novena edició del Mobile Word Congress, el congrés mundial de telefonia mòbil i serveis tecnològics que es preveu que reunirà 75.000 assistents procedents de 200 països i que comptarà amb més de 1.800 expositors. Enguany, el congrés s’ubicarà en els dos recintes firals de la Fira de Gran Via (8 pavellons) i de la Fira Montjuïc (pavellons 5 i 8).

Durant els dies de celebració es preveu una important afluència de públic, així com la presència de diverses autoritats i la realització en altres espais de la ciutat d’actes relacionats amb el món de la telefonia mòbil, fet que generarà una important mobilitat de visitants i de vehicles.

Per tal de donar-hi resposta, la Guàrdia Urbana de Barcelona, amb col·laboració amb la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat i els Mossos d’Esquadra duran a terme un dispositiu de reforç per tal de garantir la seguretat i la mobilitat en aquells espais de Barcelona i de l’Hospitalet en els quals es preveu més afectació. L’actuació s’emmarca dins del Pla Director de Seguretat de l’esdeveniment. Les patrulles faran una especial atenció durant els horaris d’obertura i tancament dels recintes firals, i adoptaran les mesures específiques d’ordenació, regulació i desviaments adients per evitar la congestió de les vies i mantenir la fluïdesa de la circulació.

En el cas de la capital catalana, el cos de policia barceloní desplegarà els seus efectius a l’entorn de la Plaça Espanya, Montjuic i als accessos a la Fira, a més de la Gran Via i als àmbits de la ciutat on s’hagin previst els diferents actes relacionats amb el congrés i en aquells de més afluència turística. Durant aquest dies els agents també incrementaran la vigilància als transports públics de la ciutat, activant l’Operació Xarxa al màxim nivell per tal d’evitar la comissió de fets delictius.

Restriccions en estacionaments

Mentre se celebri el congrés es produiran algunes restriccions en l’estacionament al c/ Alumini costat Besòs i a ambdós costats del c/Urani (des del dia 22 al dia 27 de febrer); i a l’Av. Reina Maria Cristina costat Llobregat i costat Besòs (des del dia 23 al dia 27 de febrer).

Transport públic

Els assistents al Congrés que utilitzin el transport públic, podran fer ús de la xarxa de Metro i dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) per arribar fins als dos recintes firals, mitjançant la parada de la Plaça Espanya. Des d’aquest punt es podrà accedir al recinte Fira Montjuic o bé agafar la línia de FGC que enllaça Plaça Espanya amb la parada a estació Europa-Fira, per accedir a la recinte Fira Gran Via, on es desenvoluparà el gruix d’aquest congrés.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) participarà en el dispositiu de mobilitat d’aquest esdeveniment amb la capacitat de transport de les seves xarxes i fent un èmfasi especial en la informació i l’atenció als ciutadans. En aquest sentit, TMB centrarà esforços en incrementar la senyalització, la informació i l’atenció personal als viatgers a l’enllaç de la Plaça Espanya, on conflueixen les línies 1 i 3 de metro, així com diverses línies d’autobusos urbans i interurbans.

Altres vies d’arribada i sortida del recinte firal de l’Hospitalet seran les línies regulars de bus H12 (Gornal – Besòs / Verneda), a través de la parada Plaça d’Europa, i 79 (Pl. Espanya – Metro Av. Carrilet), que té parades a l’avinguda Joan Carles I (anada) i al carrer Ciències (tornada), molt a prop de l’entrada sud.

Addicionalment, l’organització del Congrés de Mòbils ha contractat a TMB dos serveis especials d’autobusos. Un connectarà durant els dies 24, 25, 26, i el matí del 27, el recinte firal de Gran Via amb el de Montjuïc, on se celebrarà l’esdeveniment per a emprenedors 4YFN. L’altre consisteix en una llançadora entre la plaça d’Espanya i el recinte firal que estarà a disposició dels organitzadors els dies 24, 25 i 26 a les hores punta del matí i la tarda, com a reforç del transport ferroviari en cas de saturació o contingència.

Pel que respecta a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), durant els dies de congrés, s’ha dissenyat un operatiu especial de reforç per millorar la mobilitat dels congressistes connectant els dos recintes firals i la dels clients habituals del Metro del Baix Llobregat.

El Metro del Baix Llobregat uneix els dos punts neuràlgics del congrés d’enguany amb només tres parades i sis minuts de trajecte. Com en edicions anteriors s’espera que siguin molts els congressistes que escullin FGC per fer el trajecte d’anada i tornada entre les estacions de Pl. Espanya i Europa / Fira de la línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils.

FGC ha dissenyat un operatiu de reforç enfocat a donar el millor servei possible per facilitar la mobilitat dels congressistes i dels clients habituals de la línia Llobregat-Anoia. L’objectiu fixat és el transport de 8.000 persones/hora. Aquest dispositiu especial consisteix principalment en incrementar les circulacions de trens, doblar la capacitat dels combois, passant dels 3 als 6 cotxes, redissenyar els vestíbuls de les estacions de Pl. Espanya i Europa / Fira per absorbir aquesta demanda i reforçar l’atenció al client amb més personal, senyalització i megafonia específica.

Alliberar el sector del taxi

Durant els dies de celebració del Mobile World Congress l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) alliberarà al sector del taxi de l’obligació de fer el dia festiu en la franja horària des de les 18:00 hores fins a les 6:00 hores del dia següent, amb l’objectiu de comptar amb més vehicles disponibles. La mesura s’aplicarà des del diumenge a les 18:00 hores fins el dijous a les 18:00 horse.

Aparcament logístic al Sot del Migdia

Per ordenar les cues d’espera de vehicles i reduir l’afectació al trànsit, l’organització del congrés disposarà de l’estacionament del Sot del Migdia per tal d’utilitzar-lo com a base logística des d’on regular els fluxos d’accés dels camions a l’interior del recinte (durant el muntatge i el desmuntatge i durant la celebració del congrés) i també de l’accés dels autocars oficials a la zona de parades situada al c/Alumini.

L’organització establirà un servei d’autocars oficials propi per als trasllats entre l’aeroport, els hotels i el recinte firal. Les parades per l’encotxament i desencotxament de les diferents línies d’autocars s’establiran a ambdós costat del c/Alumini, entre c/Foc i c/Alts Forns, i una vegada hagin desencotxat hauran d’anar a estacionar al Sot del Migdia.





Paraules clau

guàrdia urbana/ mobile world capital/