L’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana donen llum verd a l’Escola del Encants : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana donen llum verd a l’Escola del Encants

01/03/2014Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han donat llum verd al projecte de construcció de l’Escola d’Infantil i Primària Els Encants, que s’ha de construir a l’entorn de la Plaça de les Glòries, al districte de l’Eixample, en el marc de la transformació que està vivint la plaça.

Es tracta d’un dels equipaments més reivindicats pels veïns i recollits al Compromís per Glòries signat al 2007 per partits polítics i entitats veïnals, i que s’ha desencallat gràcies al conveni subscrit entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona perquè l’ens metropolità executi algunes actuacions rellevants a Barcelona.

D’una banda, el Plenari Municipal de l’Ajuntament de Barcelona d’aquest divendres ha aprovat definitivament la Modificació del Pla especial urbanístic i de millora urbana per a la concreció de l’equipament docent. Així mateix, l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat, amb data 11 de febrer, l’expedient de contractació i licitació de les obres del projecte executiu de l’Escola dels Encants per un valor de 5.998.945 € IVA inclòs .

 

Un equipament molt reivindicat

L’Escola dels Encants es troba en una situació provisional en mòduls i mancada d’espais d’ús comú des de fa sis anys. Per posar fi a aquesta situació i recollir les aportacions de l’escola per adaptar a les seves necessitats la construcció del nou centre, tant la direcció del centre com l’AMPA ha participat activament en l’elaboració del projecte executiu juntament amb els arquitectes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’arquitecte redactor del projecte final és Roger Méndez, de la Direcció de Serveis de l’Espai Públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El Consorci d’Educació de Barcelona, així com Hàbitat Urbà, han assessorat a les parts en aquest procés.

La nova escola estarà ubicada als carrers Consell de Cent amb Cartagena. Es tracta d’un edifici de planta baixa i quatre plantes, amb una superfície total construïda de 4149.37 m2. L’escola compta amb una pista poliesportiva, un pati, una zona de jocs de primària, biblioteca i aula d’informàtica, i gimnàs entre d’altres espais comuns.

La previsió és que les obres s’adjudiquin durant el mes de maig i que puguin començar les obres al juliol d’aquest mateix any. L’objectiu és que l’escola pugui estar enllestida pel setembre del 2015, coincidint amb l’inici del curs escolar.

Paraules clau

CEIP/ encants/