Nou Barris estrena una ruta de tapes per establiments de restauració del districte : Servei de Premsa

Nou Barris estrena una ruta de tapes per establiments de restauració del districte

06/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El govern municipal del districte de Nou Barris, comptant amb la col·laboració dels eixos, associacions i federacions de comerciants del territori, han impulsat una ruta de tapes per establiments de restauració del districte. Aquesta ruta porta per nom “Pinxu-Panxo” i és la única ruta de tapes de la ciutat que tindrà lloc, de manera permanent, tots els dijous de 19 a 22 hores.

La creació d’una ruta de tapes està recollida dins del Pla Turístic i Cultural del Districte de Nou Barris que es va presentar en mesura de govern al Consell Plenari del mes d’octubre de 2013 i també es recull a la mesura de govern del Pla de Comerç del districte, que es presentarà en el proper Consell Plenari. Els principals objectius d’aquesta iniciativa són donar a conèixer el territori, mitjançant la seva oferta gastronòmica, i fomentar la promoció econòmica de la zona.

La regidora del districte de Nou Barris, Irma Rognoni, ha explicat que “amb aquesta proposta volem que la gent de fora del districte, ja siguin de la resta de Barcelona o de fora de la ciutat, s’apropin a Nou Barris i coneguin tot el que aquest districte els hi pot oferir. A més, potenciem la dinamització comercial del territori i podem ajudar a fomentar l’ocupació” i ha afegit que “aquest recorregut gastronòmic donarà a conèixer racons del nostre districte fins ara desconeguts per la majoria”.

En aquesta primera fase de la iniciativa s’han adherit un total de 33 establiments de restauració, que podran anar ampliant-se progressivament. Aquestes locals estan repartits en 5 recorreguts diferents i tots els dijous de 19 a 22 hores, oferiran una tapa o pinxo concret amb una beguda (canya, de cervesa, got de vi o aigua) per 1,95 euros.

També s’ha editat un desplegable en el que es recull un plànol amb la ruta i els 5 recorreguts en els que es distribueix i la descripció dels pinxos o tapes que es podran consumir a cada establiment, juntament amb l’adreça del mateix. Aquest document, del que s’han editat 12.000 exemplars, està redactat en català, castellà i anglès i s’ha distribuït pels equipaments del districte, els establiments que participen i en els punts d’atracció turística.

Els diferents recorreguts s’identifiquen amb diferents colors: verd, vermell, blau, lila i taronja. Els establiments inclosos són:

Itinerari verd:

–       Chiri-Mas.

–       Can Cuxart.

–       Bodega Echa Payá.

–       Boca & Boca.

–       Mesón Can Meli.

–       Mesón La Macarena.

–       Egarri-Txapeldun.

–       Branden Wurst.

 

Itinerari vermell:

–       Los Pinchitos.

–       Garciz.

–       Sibaris.

–       La Botigueta del Bon Menjar.

–       Sanabria.

–       L’Antic.

–       O Novo Pazo.

–       El Cisne.

–       La Bodegueta d’en Miquel.

 

Itinerari blau:

–       El Abuelo.

–       La Bodegueta d’en Miquel.

–       Hiper bocata.

–       Conde Drácula.

–       El Bon Gust.

–       La Freidu.

–       Bar Centro.

–       Paparazzi Bar.

 

Itinerari lila:

–       El Raconet.

–       La Torrada.

–       Casa Antonio.

–       La Taberna Andalusa.

 

Itinerari taronja:

–       SAGI (Sandwich gigante).

–       Expréssaté.

–       Bar Viki.

–       Ca La Sonia.

NOTA: Adjuntem el plànol de la ruta.





Paraules clau

Nou Barris/