100 alumnes d’FP de Barcelona podran fer pràctiques a empreses de la Unió Europea amb beques Erasmus i Leonardo da Vinci gestionades des de la Fundació BCN Formació Professional de l’Ajuntament de Barcelona : Servei de Premsa

100 alumnes d’FP de Barcelona podran fer pràctiques a empreses de la Unió Europea amb beques Erasmus i Leonardo da Vinci gestionades des de la Fundació BCN Formació Professional de l’Ajuntament de Barcelona

11/03/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Un total de 100 alumnes d’FP de Barcelona matriculats a centres educatius públics i concertats podran fer pràctiques professionals a empreses de ciutats de la Unió Europea a través de beques Erasmus o Leonardo da Vinci que gestiona la Fundació BCN Formació Professional (Regidoria d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona). A través de projectes dissenyats per aquesta finalitat, la Fundació BCN Formació Professional sol·licita cada any la gestió d’un nombre determinat d’aquestes beques que, a nivell general per a tots els països de la Unió Europea, impulsa l’Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus.

Durant aquest mandat, les places de beques Erasmus i Leonardo da Vinci gestionades des de la Fundació BCN Formació Professional s’han aconseguit augmentar en un 47%: l’any 2011 es van gestionar un total de 53 places (25 Erasmus i 28 Leonardo da Vinci); l’any 2012, 71 (26 Erasmus i 45 Leonardo da Vinci); l’any 2013, 82 (39 Erasmus i 43 Leonardo da Vinci) i corresponent a la convocatòria de 2013 i que es desenvoluparan durant el període 2014-15, un total de 100 places (50 Erasmus i 50 Leonardo da Vinci). Per tant, fins ara, hauran pogut fer pràctiques professionals amb beques gestionades des de la Fundació BCN Formació Professional un total de 306 alumnes matriculats a centres de formació professional de la ciutat.

El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha indicat que dins de les accions impulsades des de l’inici d’aquest mandat en matèria de formació professional “un dels objectius principals del govern municipal és posar a disposició de l’alumnat de la ciutat més places per poder fer les seves pràctiques professionals a empreses de la Unió Europea com a eina clau per a l’ampliació de coneixements i l’èxit professional”. El regidor Ardanuy ha destacat “la gran tasca desenvolupada des de la Fundació BCN Formació Professional” i també ha volgut agrair “la participació dels diferents centres educatius de la ciutat i dels nois i noies que s’interessen per aquestes beques d’àmbit europeu, que compten també amb suport i gestió municipal, i que els hi permeten conèixer altres cultures, maneres de treball i aprofundir en el domini d’altres idiomes”.

Les beques Erasmus s’adrecen a alumnat matriculat en cicles formatius de grau superior i faciliten la realització de pràctiques professionals en empreses dels països de la UE. Els primers nois i noies que han obtingut una beca Erasmus gestionada per la Fundació BCN Formació Professional marxaran aquest proper mes d’abril a les ciutats europees de Amsterdam (Països Baixos); Berlin, Munich i Westerburg (Alemanya), Torí (Itàlia), Lió (França) i Kuopio (Finlandia).

Les beques Leonardo da Vinci adreçades a alumnat recentment graduat en cicles formatius de grau mitjà i grau superior tenen com a objectiu facilitar l’ampliació i diversificació d’experiències professionals mitjançant pràctiques en empreses de països de la UE i els alumnes seleccionats marxaran a partir de l’octubre d’aquest any.

Les beques Erasmus que es gestionen des de la Fundació BCN Formació Professional tenen una durada de dos mesos i un suport econòmic complementari per part d’aquesta entitat de la Regidoria d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona de 400 euros, que s’afegeixen al  suport econòmic de la UE de 600 euros i del govern central de 200 euros.

 

Selecció dels candidats

Durant les últimes setmanes, des de la Fundació BCN Formació Professional s’ha treballat amb els 22 centres educatius públics i concertats de la ciutat que han participat en la convocatòria d’aquest curs per facilitar la mobilitat d’alumnat a través de beques Erasmus. En total, s’han presentat 103 nois i noies dels diferents centres educatius participants en aquestes beques i els 50 alumnes que han obtingut finalment aquestes beques Erasmus han passat dues fases de selecció: selecció de l’alumnat per part del centre i, posteriorment, selecció per part de la mateixa Fundació.

Aquest mes de març i abril té lloc el procés de selecció dels candidats dels 28 centres corresponents per a la convocatòria de beques Leonardo da Vinci que gestiona la Fundació BCN Formació Professional. Un vegada feta la selecció definitiva dels alumnes beneficiaris d’una beca Leonardo, des de la Fundació BCN Formació Professional se seleccionarà una de les 100 empreses de la Unió Europea on podran fer la seva estada formativa, sempre d’acord amb la família professional que estigui estudiant cada alumne i del valor afegit a la seva formació i experiència laboral que l’estada a l’empresa els pugui proporcionar.





Paraules clau

empresa/ fp/ Fundació BCN Formació Professional/ pràctiques/