Maite Fandos celebra el protagonisme de les dones en els últims èxits esportius : Servei de Premsa

Maite Fandos celebra el protagonisme de les dones en els últims èxits esportius

13/03/2014



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ha estat avui l’escenari del lliurament del 7è Premi Dona i Esport, convocat per l’Ajuntament de Barcelona, que ha congregat esportistes, mitjans de comunicació, entitat i clubs esportius de la capital catalana, en aquest acte de reconeixement a la feina realitzada al llarg de l’any 2013.

L’acte ha estat presidit per la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, que ha reivindicat el paper de la dona a l’esport. “A Barcelona treballem per la igualtat i apostem per l’esport femení, perquè és una gran eina de transmissió de valors i de cohesió social. I ja estem començant a veure els fruits del treball”.

Foto_familia_esportsidona

La Tinenta d’alcalde ha destacat els resultats del nou estudi 2013 d’hàbits esportius extraescolars d’infants i joves de 6 a 18 anys, que reflecteix un increment important de la pràctica esportiva i menys diferències entre gèneres. A més, ha recordat que en les curses populars, el creixement de la participació femenina és el denominador comú: com exemple més recent, la Zurich Marató de Barcelona ha viscut un increment rècord, en arribar al 15,8%.

Al costat d’aquesta feina diària i anònima, la tinenta d’alcalde també ha remarcat el protagonisme que l’esport d’elit femení ha tingut al llarg del 2013 i aquests mesos del 2014. Fandos ha recordat  el nou rècord mundial assolit per  Florence Kiplagat a l’eDreams Mitja Marató de Barcelona, o l’impressionant palmarès de les nedadores i waterpolistes durant els Mundials de Natació Bcn 2013.

En aquesta edició, el Mireia Tapiador a la Promoció de l’Esport ha recaigut en Rosa Maria Laguna; el Premi al Mitjà de Comunicació en Araceli Segarra; el Premi a la Dona Esportista ha estat per a l’esquiadora de muntanya i especialista en trail running Mireia Miró i el Premi al Club Esportiu, al Club Natació Kallipolis.

També s’han concedit dues mencions especials les candidatures que han obtingut més vots en el marc de la consulta popular convocada per internet. Es tracta de la dona esportista més votada, la gimnasta Clàudia Prat, i al club esportiu més votat, el Fasttriatlon.

Els premis

El premi Dona i Esport són uns guardons que tenen la finalitat de fer visible el paper de les dones en l’àmbit de l’esport mitjançant el reconeixement d’una dona esportista o promotora de l’esport que hagi destacat per la seva trajectòria personal i professional, així com també les entitats o els col·lectius que hagin tingut un paper rellevant en el foment i la difusió de l’esport femení.

Premi Mireia Tapiador a la Promoció de l’Esport: Rosa Maria Laguna

Aquesta esportista ostenta la major antiguitat al Club Patí Congrés i ha obtingut diversos premis al llarg de la seva carrera com a patinadora: Campiona de Barcelona, Catalunya, Espanya i d’Europa això com cinquena al Campionat del món. També exerceix d’entrenadora a infants i joves i regenta la mítica botiga d’articles per a patins ‘Tot Patí’.

 

Premi al Mitjà de Comunicació:  Araceli Segarra

Aquesta Alpinista, il·lustradora de contes infantils i  conferenciant ha rebut la distinció en aquesta categoria arran de la publicació del seu primer llibre: “Ni tan alt, Ni tan difícil”, dirigit al món empresarial, esportiu i de creixement personal. Als 26 anys es converteix en la primera dona espanyola en fer el cim de l’Everest mentre rodava un documental en formato IMAX. Des de llavors ha treballat en diferents mitjans de comunicació, publicat una sèrie de contes il·lustrats, impartit conferències per tot el món i realitzat més de 30 expedicions alpinístiques, algunes d’elles obrint noves rutes.

Premi a la Dona Esportista: Mireia Miró

La barcelonina Mireia Miró és una esportista especialista en esquí de muntanya i trail running que acumula diversos títols nacionals i internacionals en les dues disciplines. En el camp del trail running es va proclamar subcampiona del món l’any 2009 i durant el 2012 va assolir les primeres posicions en diverses competicions. Pel que fa a l’esquí de muntanya, Miró va ser campiona del món individual i en cursa vertical l’any 2011, i doble campiona del món i campiona d’Europa els anys 2009, 2010 i 2011. Actualment és subcampiona del món en cursa individual i quarta en cursa vertical i per equips. En l’àmbit estatal és campiona d’Espanya individual des del 2008, i campiona d’Espanya en cursa vertical del 2009 al 2011. El 2013 va aconseguir imposar-se a Altitoy, Pierra Menta i Adamello, entre altres.

Premi al Club Esportiu: Club Natació Kallipolis.

El club especialitzat en natació sincronitzada de la ciutat de Barcelona es va fundar l’any 1968, ara fa 45 anys, quan tot un equip de natació sincronitzada, campió en aquesta especialitat, va decidir constituir-se en un club sense ànim de lucre. Té un palmarès amb abundants títols de campionats d’Espanya i Catalunya en totes les categories, i ha estat el club de la ciutat que ha obtingut més medalles internacionals, entre les quals cal destacar-ne quatre d’olímpiques. Esportistes de renom, com ara Gemma Mengual, Andrea Fuentes i Ona Carbonell, s’han format al CN Kallipolis. L’entitat té, avui dia, gairebé set-cents socis i ofereix la utilització de la piscina amb un ampli ventall de nivells (preescolar, primària, secundària, persones amb discapacitat), prestant un servei de qualitat al districte i a les seves escoles.





Paraules clau

dona/ esport/