La City Protocol Society es reuneix a Londres per debatre el futur de les ciutats : Servei de Premsa

La City Protocol Society es reuneix a Londres per debatre el futur de les ciutats

14/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Del 14 al 17 de març Barcelona participa a Londres en el workshop organitzat per la City Protocol Society. La City Protocol Society és una comunitat de ciutats, universitats, empreses i organitzacions que treballen conjuntament en el desenvolupament de solucions per a la transformació sostenible de les ciutats.

L’objectiu és compartir projectes i exemples de transformació seguits per diferents metròpolis per tal de definir uns estàndards comuns o recomanacions sobre cap a on han d’anar les ciutats del futur. Barcelona és membre fundadora de la City Protocol Society i en presideix el Consell de Direcció.

El workshop comptarà amb la participació de ciutats com Amsterdam, Gènova, Londres i Dubai, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Gènova i l’Institut for Advanced Arquitecture of Catalonia, empreses com Bismart, Cast-info, Capgemini, CISCO, Microsoft i Selex, i organitzacions com Consensus Institute i C40.

En aquests workshop, es tractaran temes com l’anatomia de ciutat, edificació sostenible, gestió ambiental dels districtes, open data, seguretat, indicadors, models d’informació per a ciutats i comparatives entre trames urbanes, entre d’altres. Barcelona lidera i participa activament en els grups de treball per accelerar les transformacions i aconseguir una ciutat més inclusiva, eficient, coherent, innovadora i autosuficient.

La proclamació de Barcelona com a Capital Europa de la Innovació, aquesta mateixa setmana, per part de la Comissió Europea, dóna força a aquesta iniciativa nascuda per afavorir l’aliança entre ciutats per compartir estàndards de qualitat que ajudin a millorar la qualitat de vida de les persones gràcies a les tecnologies i a crear una nova economia vinculada a les ciutats i al seu desenvolupament intel·ligent.

 »      Aliança de ciutats nascuda a Barcelona

El passat mes de novembre Barcelona va acollir el naixement de la City Protocol Society,  l’aliança mundial de ciutats, empreses, universitats i centres de recerca de tot el món que neix per definir els estàndards de qualitat de les ciutats del futur i per compartir solucions que ajudin a accelerar la seva transformació.

La City Protocol Society és una concreció de l’aposta de Barcelona de crear un marc internacional de treball conjunt on es definiran aquests estàndards mundials, s’impulsarà l’economia de la innovació urbana i es potenciarà el desenvolupament de tecnologies i solucions urbanes, que fomentin l’eficiència en l’ús de recursos, la sostenibilitat ambiental i el progrés social i econòmic de les ciutats.

Els membres que s’han adherit formalment a la societat i que formen el Board of Directors són:

Institució Representant

• Amsterdam Ger Baron (CIO)
• Barcelona Manel Sanromà (CIO)
• Quito Germánico Pinto (gerent)
• CISCO Anil Menon (Vice-president)
• GDF-Suez Stéphane Quéré (Vice-president)
• Computation Institute Charlie Catlett (Professor)
• NYAS Ellis Rubinstein (President)

El President and Chair del Board de la City Protocol Society és el gerent de l’Institut Municipal d’Informàtica, Manel Sanromà

 

 





Paraules clau

smart city/