L’Ajuntament augmenta el pressupost destinat a les polítiques d’adolescència i joventut : Servei de Premsa

L’Ajuntament augmenta el pressupost destinat a les polítiques d’adolescència i joventut

17/03/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La regidoria d’Adolescència i Joventut presenta a la comissió de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, les accions que es portaran a terme aquest any en el marc del Pla d’Adolescència i Joventut 2013-2016. Aquest programa d’accions concreta l’aplicació del Pla que es va presentar fa un any i les adequa a les necessitats del moment per donar una millor resposta.

El Pla d’accions 2014 és, doncs, una evolució i una millora respecte del Pla d’accions 2013, i reflecteix la clara voluntat de l’Ajuntament en enfortir les polítiques destinades a l’adolescència i joventut augmentant el pressupost de la Direcció d’Adolescència i Joventut en un 25%, passant de 1,8M€ a 2,4M€.

El regidor Raimond Blasi s’ha referit al Pla d’Adolescència i Joventut 2013-2016 com a l’eina per tornar l’optimisme als joves apostant per la seva capacitat, la iniciativa i l’emprenedoria , de manera que ells mateixos puguin  assolir els seus somnis. Creem sinèrgies i complicitats per tal d’oferir solucions a les necessitats juvenils en matèria de formació, ocupació ,habitatge i associacionisme”.

Sumat a l’augment del pressupost, la regidoria d’Adolescència i Joventut ha planificat tota una sèrie d’accions per l’any 2014 per fomentar les polítiques de promoció i atenció en la franja de l’adolescència i dels més joves, no només des de l’àmbit de la intervenció social, sinó des de la promoció de les capacitats dels i les joves de la ciutat. Entre les accions que es portaran a terme aquest any destaquen:

El regidor Raimond Blasi ha afirmat que “el Pla d’Adolescència i Joventut esdevé un marc dinàmic per tal d’adaptar les polítiques als canvis que es produeixen en el context existent. Aquest marc permet, a més, l’aportació constant de tots els implicats i no perdre mai el seu caràcter transversal i la seva perspectiva integral”.

El Pla d’Adolescència i Joventut 2013-2016 té l’objectiu d’afavorir el desenvolupament dels i les joves i adolescents per promoure la seva emancipació, garantir una educació de qualitat, l’accés a un treball i un habitatge dignes, la gestió de la pròpia salut i l’exercici actiu de la participació social i política. Aquest full de ruta realitzarà polítiques encaminades a dotar a aquest col·lectiu d’autonomia i les eines que els facilitin la possibilitat de contribuir activament en el projecte de ciutat. Vol ser una eina útil i dinàmica per fer front a una realitat social i econòmica variable i imprevisible.

La mesura s’estructura en 7 eixos prioritaris amb 20 objectius específics i 90 mesures. Els eixos fan referència als temes que més preocupen i influencien als joves de la nostra ciutat són la cohesió socials, l’educació i formació, l’ocupació, l’habitatge, la salut, la participació i associacionisme i la cultura, lleure, oci i consum.





Paraules clau

adolescència/ joventut/ pressupost/