Trias afirma que l’aposta per l’Àrea Metropolitana és una aposta per la cohesió social i la creació de riquesa i llocs de treball : Servei de Premsa

Trias afirma que l’aposta per l’Àrea Metropolitana és una aposta per la cohesió social i la creació de riquesa i llocs de treball

18/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde Trias ha presidit aquest matí al Saló de Cent l’11è Consell General del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), en què, entre d’altres temes, s’ha presentat el pla de treball per a l’elaboració d’un nou pla estratègic. A l’acte, en el que a més de l’alcalde han intervingut; Joan Trullén, president de la Comissió Delegada del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona; Carles Castells, coordinador general; hi han assistit alcaldes, alcaldesses, tinents d’alcalde, regidors i regidores dels diversos municipis, representats econòmics i socials, que formen part d’aquesta associació. L’alcalde ha agraït la feina de Francesc Santacana, durant tot el període en què ha estat coordinador del Pla Estratègic Metropolità i ha desitjat èxit al nou coordinador, Carles Castells.

 

L’alcalde, en la seva benvinguda als assistents, ha destacat la feina rigorosa i intensa que s’està duent a terme per donar una nova empenta a aquest Pla Estratègic. Com ha assenyalat Trias, aquesta nova etapa del Pla és molt necessària perquè hi ha una nova situació econòmica i social que no preveia el Pla Estratègic vigent i també perquè després de la constitució de la nova Àrea Metropolitana de Barcelona, el context institucional és molt diferent, i ha afegit que “el Pla Estratègic només tirarà endavant si ens el creiem”. “Per això ens cal compartir unes noves estratègies de futur en sintonia amb els objectius del nou govern metropolità”, ha remarcat l’alcalde Trias.

Xavier Trias ha afirmat que l’Àrea Metropolitana de Barcelona és una realitat, una eina molt important, amb gran potencial de futur i els elements necessaris per ser punta de llança de la recuperació econòmica del nostre país i generadora d’oportunitats per a tothom. Per a Trias, “l’aposta per l’Àrea Metropolitana és també una aposta per la cohesió social i la creació de riquesa i llocs de treball”. Trias ha insistit que en aquests moments difícils la principal prioritat ha de ser la creació de llocs de treball, “perquè la recuperació econòmica no sempre va lligada a la recuperació social i això ens ha de preocupar”. Per crear llocs de treball, Trias ha afirmat que s’ha detenir present el Tercer Sector.

Trias ha afirmat que la recent nominació de Barcelona com a capital europea de la innovació és molt important, com també ho és haver estat escollida capital europea del voluntariat, “són dues distincions molt importants que no només beneficien la ciutat de Barcelona sinó el conjunt de l’Àrea Metropolitana.

L’alcalde ha afirmat que “el Pla ha de servir per tenir clar què volem ser i què no volem ser”, i ha remarcat la importància de poder “decidir-ho conjuntament amb l’Àrea Metropolitana, des de diferents partits però amb consens entre tots, el que representa un exercici de responsabilitat”.

Més informació a:
www.pemb.cat





Paraules clau

àrea metropolitana/