L’alcalde Trias aposta per consolidar Barcelona com a ciutat referent en turisme sostenible i responsable : Servei de Premsa

L’alcalde Trias aposta per consolidar Barcelona com a ciutat referent en turisme sostenible i responsable

24/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat aquest dilluns en la XIX Nit del Turisme, la gala organitzada per l’Associació Catalana de Periodistes i Escriptors d’Economia i Turisme (ACPETUR) en reconeixement a la tasca de persones, empreses o entitats que pel seu treball, evolució o distinció destaquen en aquest sector.

L’alcalde ha estat acompanyat per la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, que ha estat guardonada com a Personatge del Sector Turístic més Notable. Es tracta d’un dels premis Ali Bei que ACPETUR ha entregat al llarg de la nit per distingir la promoció de l’excel·lència, la professionalitat, la qualitat i la innovació en el món del turisme.

En la seva intervenció, Trias ha ressaltat la importància del turisme en l’economia de Barcelona, i ha afirmat que, tot i la crisi, la ciutat segueix sent un pol d’atracció de turistes, de talent i d’inversions. Dades com els 7,5 milions de visitants i 16,4 milions de pernoctacions hoteleres de 2013; els 2,5 milions de creueristes anuals, i els 35 milions de passatgers de l’aeroport de El Prat expliquen l’èxit d’una ciutat que “enamora qualsevol, amb una marca potent i situada en els millors dels rànquings internacionals”. Com ha dit l’alcalde, l’aposta del Govern municipal és “continuar treballant per consolidar aquesta posició i seguir promovent un turisme sostenible i responsable”, un model que ja ha estat guardonat amb el Premi Biosphere per part de la UNESCO. En aquest sentit, ha destacat l’impuls dels plans de turisme dels districtes, que volen afavorir la desconcentració territorial de l’activitat turística a Barcelona i posar en valor la identitat pròpia de la ciutat. “Barcelona és una ciutat ideal per viure, treballar i visitar. Aquesta barreja és el que la fa atractiva i és el que cal mantenir. Potenciar el que és nostre i el que ens diferencia dels altres”, ha dit.

A més, Trias ha apostat per seguir potenciant el turisme professional i d’esdeveniments, amb la celebració de fires i festivals de primer nivell com el Mobile World Congress o el Sónar.

 





Paraules clau

Alcalde Trias/ responsabilitat/ sostenibilitat/ turisme/