Gerard Ardanuy: “Entre tots hem de promoure molt més la FP Dual a Barcelona com a font d’èxit i necessitem una major col·laboració de les empreses” : Servei de Premsa

Gerard Ardanuy: “Entre tots hem de promoure molt més la FP Dual a Barcelona com a font d’èxit i necessitem una major col·laboració de les empreses”

25/03/2014

El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha indicat avui durant la presentació al Palau Macaya de Barcelona de l’Anuari de la Formació Professional 2013: Mercat de Treball i Formació Professional a Barcelona, impulsat per la Fundació BCN Formació Professional, que “hem d’aconseguir estimular molt més a les empreses i aconseguir una major col·laboració i participació per promoure molt més la Formació Professional Dual a la ciutat com a font d’èxit”. “Tenim com a objectiu i repte immediat fer que l’FP Dual a Barcelona faci un salt important en aquests propers anys i, en aquest sentit, la potenciació de l’alternança estudi-treball a les empreses és un dels principals objectius que tenim com a govern municipal i treballar paral·lelament per ajustar el mercat de treball a l’oferta formativa. Aquest és un repte que hem d’assumir les administracions públiques i els sectors productiu i empresarial”, ha afegit el regidor Ardanuy.

A l’acte de presentació de la 4a edició de l’Anuari de la Formació Professional a Barcelona, que recull les dades corresponents al curs 2012-13, han assistit també, entre d’altres, el vicepresident de la Fundació BCN Formació Professional, Pere Fàbregas; la directora del Consorci de Formació Contínua de Catalunya, Maria Carme Duch i Torrelles; el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim especial del Departament d’Ensenyament, Melcior Arcarons, i del gerent de la Fundació BCN Formació Professional, Pere Ros.

Entre d’altres coses, aquest anuari indica que un 45% d’alumnes graduats en FP segueix estudiant; un 14% estudia i treballa; que un 25% treballa i que un 16% busca feina. A nivell de sectors d’alumnat d’FP, per aquest ordre, les famílies professionals que tenen més inserció laboral són: indústries alimentàries; Energia i Aigua; Agrària; instal·lació i Manteniment; Química; Sanitat; Hoteleria i Turisme; Serveis Socioculturals a la comunitat; Edificació i Obra Civil; Activitats físiques i Esportives; imatge personal i fabricació mecànica, totes elles per sobre del 40%. D’altra banda, les dades de l’Anuari que corresponen al final de curs 2012-13, indiquen que de les 30.766 persones que es van matricular en alguns dels 154 cicles formatius que es van impartir a la ciutat, el 61% tenien més de 20 anys, el 56% homes i el 12% d’origen estranger.

El regidor Ardanuy ha indicat també en matèria de formació professional “la mobilitat d’alumnat de Barcelona cap a d’altres països és una experiència clau per a la formació i enfortir-se professionalment i que, en aquest sentit, hem de seguir treballant per intentar incrementar l’1% dels alumnes de formació professional que durant el curs passat van fer mobilitat”.

D’altra banda, l’Anuari de l’FP 2013 de Barcelona indica també que un 17,52% dels matriculats en estudis universitaris ho van fer durant el curs passat procedents de la formació professional; aquest pes dels graduats en estudis d’FP sobre el total d’alumnat universitari és força important en estudis com els de ciències de l’activitat física i de l’esport (71%); Educació infantil (69%) o Educació Social (67,8%).Compartiu aquest contingut