L’Ajuntament promou la incorporació al món laboral dels i les joves amb una nova edició de “Treballar a l’Estiu” : Servei de Premsa

L’Ajuntament promou la incorporació al món laboral dels i les joves amb una nova edició de “Treballar a l’Estiu”

29/03/2014

Des de l’1 i fins el 29d’abril, la Regidoria d’Adolescència i Joventut organitzarà, de nou, la campanya “Treballar a l’Estiu” per orientar en el món laboral els i les joves i promoure la seva incorporació professional.

La campanya té l’objectiu de promoure entre els i les joves la incorporació al món laboral; donar-los a conèixer els serveis i recursos d’orientació i assessorament laboral que s’ofereixen als Punts d’Informació Juvenil; millorar les seves oportunitats de recerca de feina; facilitar-los el contacte amb empreses que puguin satisfer la seva demanda de feina; i oferir-los un recull d’ofertes que hi ha al mercat de treball en matèria de treball de temporada.

El regidor d’Adolescència i Joventut, Raimond Blasi, ha assenyalat que “un dels objectius de l’Ajuntament és fer de Barcelona una ciutat d’oportunitats, i aquestes han d’estar a l’abast per poder facilitar l’accés al món laboral. Aquesta campanya posa en contacte els i les joves amb possibles ofertes de treball i els informa de les diferents sortides professionals que tenen al seu abast. Invertir en els joves és invertir en el futur de la nostra ciutat”.

El cicle sobre cerca de feina de temporada es realitza bianualment abans dels mesos d’hivern i estiu per reforçar les activitats de temàtica laboral que ofereixen habitualment els Punts d’Informació Juvenil de Barcelona, i es situa en el marc del Barcelona Treball Joves, un programa d’accions per a la lluita contra l’atur juvenil que desenvolupa l’Ajuntament a través de de la Regidoria d’Adolescència i Joventut i Barcelona Activa. Aquesta iniciativa complementa la bateria d’activitats d’orientació i recerca de feina que es realitzen en equipaments de tota la ciutat, com són els Punts d’Informació Juvenil, els Espais Joves, i el Centre per al desenvolupament professional Porta22.

“Treballar a l’estiu” vol aprofitar la conjuntura que es produeix en el període de vacances en el qual es conjuga l’aparició d’ofertes de treball puntuals i la necessitat per una part dels joves d’aprofitar el període estival per poder treballar. L’edició de l’any 2013 va ser un èxit amb la participació de més de 1.000 joves a les diferents activitats de la campanya”.

La iniciativa ofereix un total de 32 activitats gratuïtes, entre xerrades i tallers, que oferiran informació i recursos per augmentar les possibilitats de trobar feina a l’estiu:

– Representants de Recursos Humans de diferents empreses, responsables d’entitats barcelonines i assessors laborals explicaran en diferents xerrades informatives com treballar en el món del lleure i del comerç, en el sector hoteler i de la restauració, creuers, parcs d’atraccions i fires, o en regions d’alta ocupació turística o com fer una estada de feina a Europa, per exemple, com a au-pair.
En aquesta edició, la campanya convida a ponents del departament de Recursos Humans de Barcelona Crew, NH Hoteles, Establiments Viena, El Tibidabo, FNAC i Fira de Barcelona, i d’entitats com l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (ACELLEC), l’Institut Balear de la Joventut o la Xarxa Eures, entre d’altres.

– Enguany, també es podrà participar en tallers puntuals on es treballarà d’una manera més personalitzada com els joves cerquen feina i com fer-la més eficient: trobar alternatives innovadores en la cerca de feina com l’elaboració de vídeo-currículums, preparar una entrevista de feina, preparar-la en cas que aquesta es faci en anglès o en alemany, conèixer les pròpies motivacions i objectius professionals, etc.

– Per altra banda, es realitzaran Clubs de la feina on  s’acompanyarà als i les joves que hi participin en la recerca de treball de temporada. En petits grups, s’aprendrà a fer un CV i una carta de presentació, preparar l’entrevista de feina i a lliurar CV telemàticament i en persona.Compartiu aquest contingut