Obre a Les Corts el segon dels tres parcs urbans per a patinadors de Barcelona : Servei de Premsa

Obre a Les Corts el segon dels tres parcs urbans per a patinadors de Barcelona

29/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Avui ha obert el nou Parc Esportiu Urbà Jardins Àurea Cuadrado, al disricte de Les Corts, que incorpora elements propis de places urbanes com són bancs, escales, grades, plataformes, plans inclinats, etc., tots ells adaptats i concebuts no només per facilitar la pràctica d’aquests esports, sinó també per crear un espai públic de qualitat, obert i gaudit pels vianants que no practiquen aquests esports.

La Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, remarca com “l’objectiu de l’Ajuntament és  impulsar aquests Parcs Esportius Urbans habilitats perquè es pugui desenvolupar aquest esport  en bones condicions, a l’aire lliure i amb la màxima integració possible a la ciutat, amb elements pensats específicament per a aquesta pràctica”.

P1080087

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports, ha invertit prop de 544.000 €   en les obres d’instal·lació dels elements esmentats, i en l’adequació dels terrenys per a la construcció d’una nova zona patinable polivalent per a la pràctica de diferents modalitats d’esports urbans. Aquest projecte ha tingut especial cura en integrar els elements ja existents dins del parc original amb els nous elements i nova superfície, connectant i donant continuïtat als diferents accessos de l’espai. Al mateix temps, s’han ampliat els talussos vegetals existents en tot el perímetre dels carrers confrontants, i  s’han plantat vuit nous arbres i 1.010m² de superfície arbustiva de diferents alçades; creant així un espai obert a tota la ciutadania. Les obres, executades per BIMSA, es van iniciar el passat mes de novembre.

 

Via Favència

Àurea Cuadrado és el segon dels  nous espais previstos per a la pràctica dels esports urbans que entra en funcionament. El primer ha estat el Parc Esportiu Urbà Mar Bella, al districte de Sant Martí, està en funcionament des del dia 9 de març  amb un bona acollida pel que fa a les esportistes d’aquestes disciplines urbanes. La tercera actuació prevista és la reforma de l’actual espai de Via Favència, al Districte de Nou Barris. L’inici d’obres està previst a finals del 2014, i la seva finalització al 1r trimestre del 2015.

Amb la incorporació d’aquests equipaments, l’Ajuntament de Barcelona dóna resposta a les demandes sorgides dels col·lectius esportius d’aquests esports urbans. Com ja és habitual, la celebració de grans esdeveniments internacionals es vincula a la creació d’un llegat per a la ciutat, que aporti noves oportunitats per als barcelonins i barcelonines.





Paraules clau

Les Corts/ par urbà/ patins/