Comença la construcció de l’aparcament soterrat de l’espai que ocuparà l’Escola L’Univers : Servei de Premsa

Comença la construcció de l’aparcament soterrat de l’espai que ocuparà l’Escola L’Univers

30/03/2014Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs previs per a la construcció de l’aparcament soterrani que ocuparà el subsòl del futur conjunt d’equipaments situats entre els carrers Bailèn i Quevedo, al districte de Gràcia, entre els quals es troba la futura Escola L’Univers, una escola bressol i una pista esportiva.

Ara s’està procedint a la senyalització del perímetre de l’obra. Posteriorment, es començaran els treballs del desmuntatge  de la zona d’esbarjo de gossos, un espai que ha estat substituït provisionalment pel que s’ha habilitat a la zona verda oberta recentment a la Travessera de Gràcia, número 253.

L’operació inicial implicarà, a més, el desmuntatge d’una estació transformadora que es troba en aquest espai i que l’empresa subministradora traslladarà provisionalment al carrer Bailèn fins que no es pugui ressituar definitivament a l’interior de l’aparcament.

Un cop hagi finalitzat la instal·lació de la llosa que cobrirà l’aparcament, podrà començar a construir-se l’escola, una obra que ha estat assumida per l’Ajuntament de Barcelona, i del que ja s’està treballant en el projecte executiu. Ambdós projectes –l’aparcament i l’escola—podran construir-se de forma simultània.

Des del 2011, el districte de Gràcia ha treballat perquè pugui avançar-se en aquest important nucli d’equipaments, i per això es va accelerar l’aprovació, primer del pla especial, i després, del tràmit de licitació de l’aparcament soterrani, un pas indispensable per avançar en la construcció de l’escola. A més, per voluntat del consistori, també es va assumir l’encàrrec de la redacció del projecte executiu de l’edifici. L’avantprojecte, el pla especial i el projecte bàsic i executiu de l’obra té un cost de 401.000 euros.

L’Escola L’Univers va obrir de forma provisional, en mòduls prefabricats situats a la plaça del Poble Romaní, pel curs 2009-2010, amb dos grups de P3. En aquests moments acull alumnes fins a segon de primària.

La regidora de Gràcia, Maite Fandos, ha explicat que l’inici d’aquest aparcament “és el pas definitiu indispensable que ens permet fer una gran passa endavant en el projecte de l’escola”. Un cop iniciada l’obra, Fandos ha recordat que el districte seguirà treballant perquè tots els processos fins a que comenci la construcció de l’escola siguin “els més ajustats possibles en el temps, ja que es tracta d’un equipament molt necessari per als pares i mares de l’escola i pel districte, que n’ha fet una prioritat absoluta”.

En aquest sentit, Fandos ha recordat que la regidoria de Gràcia va establir, en el Pla d’Actuació del Districte –amb l’acord de PSC i UpB–, impulsar la construcció de l’escola. A més, ha advertit que “seguirem treballant al costat de l’AMPA de l’escola i de la seva direcció, com hem fet fins ara, per canalitzar les seves peticions en relació al futur equipament”, ha assegurat.

Gràcia compta ara amb 14 escoles públiques de Primària, 14 escoles concertades de Primària i Secundària, dues escoles d’educació especial, quatre instituts, 7 escoles bressol –dues de les quals han obert recentment: Enxaneta i Caspolino–, sumant 214 places noves en aquest mandat.

 Compartiu aquest contingut

Paraules clau
univers/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina