La rosa “Núria Feliu” s’incorpora a la col·lecció del Roserar de Cervantes de Barcelona : Servei de Premsa

La rosa “Núria Feliu” s’incorpora a la col·lecció del Roserar de Cervantes de Barcelona

31/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La varietat de rosa “Núria Feliu” s’ha incorporat avui amb una plantada de benvinguda a la col·lecció del Roserar del Parc Cervantes de Barcelona. L’acte ha comptat amb la presència de l’artista Núria Feliu, que ha cedit el seu nom i la seva imatge a aquesta varietat de flor, i del regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers.

31-3-2014 ROSA NURIA FELIU_0001 (124)

Els exemplars de rosa que s’incorporen al roserar provenen d’una donació de Joan Nicolau, amic de Núria Feliu, que aporta tres peus de roser. Llueixen al costat de la varietat ‘Violinista Costa’, de Cebrià Camprubí (pare), guanyadora d’un premi al Concurs Internacional de Roses de Barcelona, que se celebrava als Jardins del Palau de Pedralbes, el 1936.

El Roserar del Parc Cervantes passa d’aquesta manera a engruixir la col·lecció de més de dos mil espècies i varietats de rosa, de la qual formen part algunes varietats dedicades a personalitats catalanes, entre creadors, músics i intèrprets.

La Rosa “Núria Feliu és una varietat de roser de la raça Híbrid de Té de color rosa mig i reflexes platejats a l’extrem i al revers del pètal. Floreix des de primavera fins entrat l’hivern. Es tracta d’una planta vigorosa, sana, de floració abundant i perllongada. Les llargues tiges la fan bona per a flor tallada.

La varietat ‘Núria Feliu’ va ser dedicada a la cantant per l’obtentor de roses Cebrià Camprubí (fill), de Sant Joan Despí, l’any 1975. Tot i que el roserar disposa d’un parterre a on es conreen algunes de les varietats d’aquest roserista, aquest és el primer cop que la varietat hi és representada.

Barcelona, capital mundial de la rosa al maig

La llarga tradició de Barcelona al voltant del cultiu de roses l’ha portat a acollir enguany, per primer cop a la ciutat, de l’11 al 14 de maig, la Convenció Internacional de la Rosa 2014. La “Regional Rose Convention”, sota l’auspici de la World Federation of Rose Societies, és un reconeixement de la recent tradició roserística de la ciutat, amb més d’un segle d’història, i amb elements destacats com el parc del Roserar de Cervantes, creat al 1961, i que acull el Concurs Internacional de Roses Noves des de 2001.

La Convenció Internacional de la Rosa aplega al voltant de 200 experts i aficionats de tot el món. Sota el lema roses al sol, “Roses in the Sun”, els actes de la convenció se centraran en discutir els aspectes vinculats a les roses a la Mediterrània i als climes mediterranis del món, com a tema inèdit en aquest tipus de trobades professionals, que apleguen al voltant de 200 experts i aficionats d’arreu del món. Això situarà la nostra ciutat com la capital mundial de les Roses durant aquest any 2014.

 





Paraules clau

Núria Feliu/ rosa/