Vallvidrera comptarà amb el primer hort urbà de gestió compartida a l’espai recuperat de l’antiga masia de Can Pujades : Servei de Premsa

Vallvidrera comptarà amb el primer hort urbà de gestió compartida a l’espai recuperat de l’antiga masia de Can Pujades

04/04/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de Sarrià-Sant Gervasi treballa per inaugurar abans de l’estiu el primer hort urbà de gestió compartida, que combina un hort urbà tradicional per a persones grans i un hort urbà gestionat per una cooperativa veïnal vinculada al territori. Aquesta experiència es posarà en marxa a l’espai que ocupava l’antiga masia de Can Pujades, enderrocada al 2009 i reivindicada pels veïns com a icona emblemàtica de Vallvidrera, per tal d’impulsar amb el govern municipal la recuperació de la memòria històrica d’aquest espai.

Aquest diumenge 6 d’abril se celebra una jornada de portes obertes per donar a conèixer el projecte, d’11:30 a 14 hores (camí de la Múrgola, 13-19), que s’ha fet coincidint amb la celebració de la fira agrícola de Vallvidrera.

La fira és una mostra de productes ecològics de productors locals de la Serra de Collserola (Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán, c. Reis Catòlics, 16-34), que també comptarà amb exposicions, tallers, xerrades i una degustació. En aquesta edició es presentarà i s’organitzaran visites a l’Hort Can Pujades, explicant què s’hi començarà a plantar i com funciona la Cooperativa.

També tindrà lloc el Taller de Fes de Casa Teva un jardí, sobre hortalisses i plantes acompanyants, on es treballarà el transplantament d’enciam i clavell de moro i s’explicarà els avantatges de combinar planta ornamental amb planta hortícola en agricultura. El taller es realitzarà a l’Hort Can Pujades, de les 11:30 a 13:30 hores.

 

Oberta la inscripció per a l’Hort Urbà de Can Pujades

D’altra banda, l’Ajuntament va obrir el període d’inscripció per al sorteig de les 10 parcel·les a l’hort urbà de Can Pujades a Sarrià, que restarà obert fins al 12 d’abril.

La inscripció és oberta a majors de 65 anys, residents al districte, i capacitats per al treball agrícola. El sorteig tindrà lloc el proper 23 d’abril.

Els horts urbans de la ciutat és un projecte posat en marxa l’any 1997 que permet recuperar espais verds conreables dins l’entorn urbà, i neix especialment com a programa de suport per a persones jubilades residents al districte com a activitat de dinamització i millora de la qualitat de vida.

 

Resum d’activitats

Estand informatiu de la Xarxa de compostaires a la pl. del Centre Cívic | de 10 a 15 h
Portes Obertes a l’Hort Can Pujades | d’11.30 a 14 h
Taller Fes de casa teva un jardí a l’Hort Can Pujades | d’11.30 a 13.30 h
Xerrada informativa del concurs de cessió d’ús de les parcel·les de l’Hort Can Pujades adreçades a majors de 65 anys, a càrrec d’en Pep Ordónez al Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán | 12 h





Paraules clau

Can Pujades/ hort urbà/ Vallvidrera/