L’Ajuntament posa en marxa un nou programa de formació dirigit a comerciants dels mercats : Servei de Premsa

L’Ajuntament posa en marxa un nou programa de formació dirigit a comerciants dels mercats

22/04/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un nou pla de formació pel comerç dirigit i adaptat als comerciants que treballen als mercats dels districtes de Gràcia, Horta-Guinardó i Sarrià-Sant Gervasi. Es tracta d’una iniciativa promoguda per Barcelona Activa que s’emmarca dins el programa de formació al comerç de proximitat ‘Obert al Futur’. Ara, amb aquest nou pla es pretén contribuir a la millora professional del comerç dels mercats municipals i els serveis de proximitat que s’hi ofereixen.

Amb aquest objectiu, s’ha preparat una àmplia oferta formativa en gestió empresarial i capacitació tecnològica, àmbits claus per la millora de la competitivitat en un entorn de crisi, però també de canvis en els hàbits de compra.

El regidor de Comerç, Consum i Mercats i president de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), Raimond Blasi, ha expressat la seva satisfacció pel fet que els mercats es podran beneficiar de l’oferta formativa dirigida als comerciants de la ciutat.

“Posem a disposició d’aquest col·lectiu eines que l’ajuden a encarar amb èxit els reptes que planteja un entorn econòmic complicat i una societat cada vegada més digitalitzada, amb uns consumidors més informats i exigents”, ha dit.

A més, ha posat en valor la col·laboració entre l’àrea de Comerç i Consum, l’IMMB i Barcelona Activa per posar en marxa el pla, que dóna resposta a l’interès dels propis comerciants dels mercats municipals a tenir accés a continguts formatius en els diferents àmbits que es tractaran.

“Aquesta iniciativa demostra novament que, des de l’Ajuntament, treballem per oferir eines que facilitin l’adaptació del nostre comerç a les noves tecnologies i els nous hàbits del consumidor”, ha explicat.

 

Set sessions gratuïtes

Les classes s’adapten als horaris dels comerciants i tenen lloc a la sala polivalent del mercat de la Llibertat, de 16 a 19 hores a partir d’aquest mes d’abril i fins al pròxim més de juny. És un programa fet a mida en el context del compromís municipal amb el comerç i els mercats.

Amb el títol “Màrqueting digital”, “És el moment de fer canvis” i “Gestió econòmica i financera”, s’han organitzat set sessions totalment gratuïtes per a comerciants i treballadores dels mercats de l’Abaceria, Llibertat, Lesseps, l’Estrella, Sarrià, Galvany, Tres Torres, Sant Gervasi, Horta, Guinardó, Carmel i Vall Hebron.

Cal subratllar que aquesta és una altra via de suport als comerciants que ajuda a millorar els seus serveis, l’oferta i la gestió dels negocis per fer-los competitius i assegurar la continuïtat del comerç de proximitat dels mercats. A més, dóna resposta a la demanda de dur a terme accions de  formació dels comerciants sorgida arran dels treballs del Pla Estratègic de Mercats 2015-2025.

Els continguts que s’imparteixen són els següents:

Eines de màrqueting 2.0 per a paradistes de mercats. Internet facilita eines gratuïtes per donar visibilitat a la teva parada, comunicar-se amb clients, fer campanyes amb un cost mínim i diferenciar-se de la competència

Guanya la crisi: innova en el teu negoci. Innovar i redissenyar tots els àmbits del teu negoci per obtenir resultats positius

Amb un bon servei fidelitzem la clientela. Quins són els serveis que hem d’oferir al client i que no podem obviar.

Màrqueting en el punt de venda. Utilitzar les eines de màrqueting més adients. Convertir l’espai de vendes en un lloc d’experiències agradables de compra.

Finances per a botiguers, comerciants i petits empresaris. Conèixer els conceptes bàsics financers que afecten de forma important als recursos econòmics i financers del teu negoci o empresa.

Com interpretar els comptes i números que prepara la meva gestoria. Adquirir coneixements bàsics per entendre a l’assessor o gestor i que permetin fer avaluació rápida de l’evolució i marxa del negoci, sense haver d’esperar al tancament del trimestre.

La gestió del marge. el secret del benefici. gestió de costos externs. Fonaments bàsics per la gestió econòmica del comerç

La informació es pot ampliar a www.bcn.cat/obertalfutur.





Paraules clau

formació/ Gràcia/ Horta-Guinardó/ mercats/ Sarrià-Sant Gervasi/