L’alcalde Trias afirma que esport i cultura són un binomi immillorable que projecten Barcelona al món : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que esport i cultura són un binomi immillorable que projecten Barcelona al món

23/04/2014

L’alcalde ha assistit aquest vespre a l’acte de lliurament dels premis i 10è aniversari de Sport Cultura Barcelona, que s’han lliurat en el marc d’un sopar al Reial Club de Tennis Barcelona. Els guardonats amb els Premis Sport Cultura Barcelona d’aquesta edició han estat Rafel Nadal, en categoria Esport; Sara Baras, premi Cultura, i el Tricicle que ha rebut el premi Millor Trajectòria. A l’acte també hi eren presents, entre altres, la tinent d’alcalde Maite Fandos i Ivan Tibau, secretari de l’Esport de la Generalitat de Catalunya

L’alcalde, que ha destacat que els premis es lliurin en un dia tan especial com és la Diada de Sant Jordi, ha felicitat els guardonats, “pels èxits aconseguits i per tot el que aporteu amb la vostra feina i passió per la cultura i l’esport”, i també a l’associació Sport Cultura Barcelona, “per haver cregut en el món esportiu i cultural com a pilars de la societat”. L’alcalde ha destacat que els premiats són el millor exemple del que significa arribar lluny amb constància i dedicació, “qualitats que ajuden a construir una societat millor i més cohesionada”.

Trias ha afirmat que “esport i cultura són un binomi immillorable que fa que Barcelona es projecti al món vinculada a aquests valors. I això potencia encara més la nostra marca de ciutat” i ha afegit que són també eines molt importants per al dinamisme econòmic. Trias també ha destacat que “tot això seria impossible sense el treball que es fa des de la base que es fa a la ciutat”.

Una ciutat, ha dit, que és capdavantera en l’organització d’esdeveniments esportius i culturals internacionals i que s’han guanyat un nom a tot el món. “Som, sens dubte, una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar. Som també capital mundial de l’esport”. Finalment, ha assenyalat que esdeveniments com el d’aquesta són importants perquè “estimulen i reconeixen la feina i els mèrits de personalitats destacades del món esportiu i cultural, d’artistes i esportistes que donen prestigi a la nostra ciutat i al nostre país”.

Sport Cultura Barcelona premia anualment les millors iniciatives en l’àmbit de l’esport i la cultura. Els guardons són un reconeixement a les entitats o persones físiques que hagin destacat durant l’any anterior. També es té en compte la trajectòria i dedicació al món cultural i esportiu. Enguany han estat premiats, en la Categoria Cultura: Sara Baras, “per la seva extensa carrera i molts premis aconseguits, com el Premi Nacional de Dansa, l’any 2003”; en la Categoria Esport: Rafa Nadal, “perquè el seu esperit de lluita i mentalitat de campió l’han portat als triomfs més importants en el món del tennis”; i el premi a la Millor Trajectòria ha estat pel Tricicle, “per ser una companyia pionera en el teatre gestual des de fa 30 anys”. Sport Cultura Barcelona és una iniciativa de diferents clubs esportius i culturals privats que neix amb l’objectiu de fomentar la cultura i l’esport en tots els seus àmbits.Compartiu aquest contingut