Albert Civit nomenat gerent d’Hàbitat Urbà : Servei de Premsa

Albert Civit nomenat gerent d’Hàbitat Urbà

06/05/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha signat avui el decret que nomena l’arquitecte Albert Civit, fins ara gerent d’urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, com a nou gerent de l’àrea d’Hàbitat Urbà en substitució de l’enginyer Albert Vilalta.

Amb aquest canvi, el govern de Xavier Trias i l’àrea que lidera el tinent d’alcalde Antoni Vives afronten una nova etapa per definir i consolidar el model d’Hàbitat Urbà endegat aquest mandat i que ha de servir per donar resposta als reptes que la ciutat planteja avui i que ha d’encarar en els propers 50 anys. Aquest model es concreta en la següent visió: “Esdevenir una ciutat de barris de velocitat humana, interconnectada i ecoeficient, en el sí d’una Àrea Metropolitana d’alta velocitat, hiperconnectada, autosuficient energèticament, renaturalitzada i regenerada”.

Hàbitat Urbà inclou i interrelaciona els àmbits propis del manteniment de la qualitat de l’espai públic (Medi Ambient i Serveis Urbans) i l’execució de les obres de millora de la ciutat, la transformació urbanística (Àrea d’Urbanisme), les noves tecnologies al servei de la ciutat i del seu creixement econòmic i social (Institut Municipal d’Informàtica), i la millora del parc d’habitatges (Habitatge). Àmbits municipals que treballen en un nou paradigma de ciutat per posicionar Barcelona en el mapa de los ciutats innovadores a escala global i amb capacitat d’impulsar l’economia i que ara es volen reforçar amb aquest canvi. L’Alcalde Trias, el Tinent d’Alcalde Vives, i el gerent municipal, Constantí Serrallonga, han agraït la feina realitzada per Albert Vilalta en tots aquests mesos que ha estat al cap davant de la gerència d’Habitat Urbà, i confien en mantenir la seva experiència en l’àmbit de la gestió municipal.

Nascut a Barcelona el 1965, Albert Civit és arquitecte per l’Escola d’Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya el 1989; Màster en Projectes de Gran Escala el 1993; Màster en Gestió Urbanística el 1994, i Titulat en el Programa de Desenvolupament Directiu de l’IESE Business School de la Universidad de Navarra en la promoció de l’any 2010. És també membre Vocal de la Junta de la Demarcació de Barcelona del Col•legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) des de 2006.

Entre els anys 1989 i 1993 va ser arquitecte de les obres per a l’Organització dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. Va continuar la seva formació en despatxos professionals d’arquitectes com Eduard Bru, Arata Isozaki i Enric Miralles, que compagina amb el seu pròpia pràctica professional a la marca ADD, S.L. donis de 1989 fins a 2006. A partir 1998 entra a formar part de l’equip tècnic de l’Institut Català del Sòl, empresa pública de la Generalitat de Catalunya encarregada del desenvolupament i urbanització del sòl industrial per a la instal•lació d’empreses nacionals i Internacionals així com de sectors urbanístics residencials pel desenvolupament de la polítiques públiques d’Habitatge social del Govern català. En aquesta empresa pública va ser Director de Planejament del 2001 al 2006 i Director Tècnic del Sòl des del 2006 al 2011. Des d’aquest mandat ocupa el càrrec de Gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona dins de l’àrea d’Hàbitat Urbà.

Albert Vilalta ha estat l’encarregat de completar la integració de les àrees d’Urbanisme, Infraestructures, Habitatge, Medi Ambient, Serveis Urbans i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) que s’agrupen a la tinença d’Hàbitat Urbà i de gestionar i coordinar l’execució dels projectes municipals de transformació de la ciutat que estan en marxa. Destaca la seva tasca en el procés de creació de la societat municipal Barcelona Cicle de l’Aigua, SA (BCASA), que unifica la gestió de tots els elements i serveis del Cicle de l’Aigua a la ciutat, incorporant-ne elements de gestió avançada i generant un nou model més flexible, àgil i de simplificació de processos de manera especialitzada en els serveis de l’aigua a Barcelona, les platges, el litoral i el medi ambient.





Paraules clau

Hàbitat Urbà/ urbanisme/