Trias: “Josep Carreras ha estat un excel·lent ambaixador del nostre país i ha contribuït a difondre els nostres compositors i la nostra música” : Servei de Premsa

Trias: “Josep Carreras ha estat un excel·lent ambaixador del nostre país i ha contribuït a difondre els nostres compositors i la nostra música”

06/05/2014

L’alcalde de Barcelona Xavier Trias ha participat aquest vespre en l’acte de lliurament de la Medalla d’Or del Cercle del Liceu al tenor Josep Carreras. L’acte, que ha tingut lloc a la Sala dels Miralls del Cercle del Liceu, ha comptat amb la participació del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; el tenor Josep Carreras; l’historiador i crític musical, Roger Alier; el periodista, Màrius Carol; el president del Cercle del Liceu, Ignacio García-Nieto i el president del Patronat del Gran Cercle del Liceu, Joaquim Molins.

Durant la seva intervenció, l’alcalde ha posat en valor la figura de Josep Carreras, de qui ha dit que “ha estat un excel·lent ambaixador del nostre país, i ha contribuït a difondre els nostres compositors i la nostra música” i ha afegit que “ha mantingut sempre un fort vincle amb Barcelona i el barri de Sants, on va néixer i créixer, i amb Catalunya”.

Trias ha explicat que “avui Josep Carreras rep un més que merescut homenatge del Cercle del Liceu, després d’una importantíssima carrera artística d’abast internacional, i també a casa nostra” i ha remarcat que “el Liceu és la teva casa, Josep. Vas debutar-hi quan eres ben jove, i hi has actuat un munt de vegades, oferint, amb la teva veu, tan càlida, tan expressiva, i alhora tan treballada, algunes de les òperes més famoses del repertori musical, i també peces menys conegudes”.

L’alcalde també ha subratllat la important tasca de la Fundació Josep Carreras, que es va crear a Barcelona però té abast internacional, “treballant amb la intensitat i amb l’entusiasme amb què ho fas, Josep, ets avui un dels millors exemples del caràcter solidari d’aquesta ciutat i d’aquest país” i ha reblat que “esperit solidari i música són dos elements que formen part de l’ADN d’aquesta ciutat. Són nombroses les entitats que, a Barcelona, fan una tasca d’ajut a col·+lectius molt diversos”.

Trias ha recordat que “Barcelona és, també, una ciutat que compta amb una extraordinària vitalitat musical, una gran diversitat d’equipaments del més alt nivell, i festivals de música molt consolidats” i ha expressat que “aquí en tenim la millor prova. El Cercle del Liceu, el Gran Teatre del Liceu i també el Conservatori, són tres institucions que, a cavall de tres segles, han ajudat Barcelona a projectar-se al món com a capital de cultura, coneixement, creativitat i innovació”.

L’alcalde ha destacat que “la cultura és l’ànima d’aquesta ciutat i una eina bàsica de generació d’activitat econòmica i creació d’ocupació. Per a Barcelona la cultura és una prioritat estratègica” i ha afegit que “per això l’Ajuntament fa costat al Liceu, perquè hi creiem, i perquè volem que segueixi impulsant la nostra ciutat com a referent dins el panorama musical internacional”.

Finalment, ha comentat que “la música és un dels llenguatges més bonics que tenim per expressar els propis sentiments. La música no enfronta pobles, sinó que els agermana, i pot contribuir a fer un món millor”.Compartiu aquest contingut