L’Ajuntament transfereix 100M al Patronat Municipal de l’Habitatge per l’impuls de més de 1.000 pisos de lloguer assequible : Servei de Premsa

L’Ajuntament transfereix 100M al Patronat Municipal de l’Habitatge per l’impuls de més de 1.000 pisos de lloguer assequible

09/05/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona d’aquest divendres ha aprovat un expedient per transferir 100 milions d’euros del pressupost de 2014 al Patronat Municipal de l’Habitatge (PMHB) per iniciar les actuacions de cara a augmentar en més de 1.000 pisos el parc públic d’habitatges de lloguer assequible de la ciutat. El tràmit ha vist llum verd gràcies als vots favorables de CiU, PP i UpB.

Es tracta de l’operació més gran en habitatge assequible dels últims anys, i es durà a terme gràcies a la nova gestió dels aparcaments municipals a través de l’empresa público-privada Barcelona d’Aparcaments Municipals (BAMSA). Aquesta societat concentrarà la gestió dels aparcaments públics de l’àrea central de la ciutat a través d’una concessió de 25 anys. La seva adjudicació permetrà a l’Ajuntament obtenir un mínim de 100M€, corresponents a la part del pagament al comptat del valor de la nova empresa mixta.

L’ingrés d’aquests 100M€ possibiliten l’operació, que se sustenta també en el tancament pressupostari de 2013. Els resultats d’aquest exercici reflecteixen una execució de la pràctica totalitat del pressupost. Tot plegat sense fer dèficit, amb un superàvit anual de 139,3 milions d’euros i un superàvit acumulat de 23,5M€ que permeten continuar l’evolució positiva mostrada des de fa dos anys i recuperar l’estabilitat perduda a causa d’un dèficit total de 781,8M€ corresponent a la gestió dels anys 2009, 2010 i 2011. Aquestes xifres són un requisit indispensable per poder aixecar el sostre de despesa d’aquest 2014 i destinar els 100M€ d’inversió en habitatge.

 

Destí dels 100M per habitatge social

Un cop transferits aquests 100M€, el PMHB durà a terme actuacions en diversos àmbits. Per un costat, executarà 7 promocions de pisos socials per valor total de 51,1M€:

A banda, es destinaran aproximadament un total de 50M€ a altres operacions vinculades a habitatge de lloguer assequible. En concret, es tirarà endavant:

– 30M€ a la compra i rehabilitació de 300 habitatges per lloguer social a Ciutat Vella, Sants i Nou Barris.
– 5M€ per acords amb entitats privades per promoure el lloguer social, mantenint la titularitat privada dels habitatges, però garantint una renda. Els àmbits prioritaris seran Ciutat Meridiana, Besòs, Torre Baró i Trinitat Vella.
– 5M€ en ajuts a la rehabilitació a Canyelles.
– 10M€ en ajuts a promotors socials d’habitatge de lloguer o a promocions aturades, amb el compromís d’iniciar obres a les Casernes de Sant Andreu.





Paraules clau

habitatge/