Sant Andreu crearà tres itineraris temàtics per atreure el turisme al districte : Servei de Premsa

Sant Andreu crearà tres itineraris temàtics per atreure el turisme al districte

10/05/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El govern municipal del districte de Sant Andreu ha presentat en el consell plenari el Pla de Turisme del districte de Sant Andreu. Aquest document presenta una sèrie de propostes per donar difusió pública al coneixement i apreciació d’elements patrimonials del territori, ja siguin materials i immaterials i presents o passats. Una de les principals propostes del pla és la creació de tres itineraris temàtics que han de servir per atreure el turisme al districte. Aquest document s’articula amb el Pla de Turisme de la ciutat de Barcelona.

Els objectius d’aquest Pla de Turisme del districte de Sant Andreu són, principalment, contribuir a la preservació i coneixement públic dels elements patrimonials censats i estudiats del territori; vincular la seva existència al territori, tant a nivell del districte com dels barris; i contribuir a potenciar el comerç al territori i a facilitar la promoció econòmica general al districte.

A més, es treballa per facilitar la creació de referents culturals basats en el patrimoni dels barris; es busca cohesionar culturalment el districte i els barris; i, finalment, es potenciarà la imatge del Districte en altres àmbits i territoris de la ciutat i també entre els seus visitants.

El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha destacat que “el districte de Sant Andreu compta actualment amb poca projecció turística però considerem que tenim molts elements patrimonials destacables que poden ser interessants per als visitants que arriben a la ciutat, com pot ser el recinte de la Fabra i Coats o el Canòdrom, entre d’altres” i ha afegit que “volem potenciar tres itineraris temàtics centrats en el nucli històric i la vessant comercial; el passat industrial, la creativitat i la innovació; i l’espai públic que serveixin com a elements vertebradors d’aquest Pla de Turisme”.

 

Tres itineraris per donar a conèixer el territori

La principal aposta d’aquest pla és la creació de tres itineraris temàtics segmentats per posar en valor el territori i que seran: el nucli històric i els comerços emblemàtics de Sant Andreu; l’arqueologia industrial, la creació artística i la innovació empresarial; i la presència de l’aigua i els espais verds, les places singulars i els jardins en femení del territori.

En concret, aquests itineraris contemplen:

Aquest pla de turisme defineix els objectius, la metodologia i els continguts de les propostes finals, elaborades a partir de les premisses enunciades un cop estudiades la realitat social, econòmica i cultural dels barris del Districte i analitzades les seves potencialitats en aquest camp, tot tenint en compte les aportacions de les persones, agents socials i associacions significats pel seu coneixement d’aquestes realitats.

 

L’estratègia de la ciutat és descentralitzar el turisme en tots els districtes

El Govern municipal està desenvolupant una iniciativa per impulsar els Plans de Turisme de Districte com a eina de desconcentració territorial de l’activitat turística a Barcelona, per tal d’ordenar i obtenir una millor distribució dels seus efectes en el conjunt del territori i afavorir-ne una millor gestió.

Amb aquests plans es posa en valor la identitat de cada barri i districte i es destaquen tots els seus atractius, de manera que els visitants i també els propis barcelonins descobreixin els secrets més ben guardats de la ciutat. La iniciativa respon a l’aposta per promoure un turisme responsable i sostenible que afavoreixi el desenvolupament de l’activitat econòmica, i alhora reparteixi millor tant la riquesa que genera com la pressió produïda en determinades zones. Amb això es busca revertir en una millor qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes.





Paraules clau

sant andeu/ turisme/