Nou Barris s’engalana per celebrar la seva festa major : Servei de Premsa

Nou Barris s’engalana per celebrar la seva festa major

12/05/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de Nou Barris s’engalanarà durant tota aquesta setmana amb motiu de la Festa Major del districte. Enguany, les celebracions tindran lloc entre els dies 13 i 18 de maig, tot mantenint la decisió presa pel govern municipal durant aquest mandat de fer només cinc dies de festa degut a la situació econòmica actual però mantenint la qualitat del programa.

Una de les principals novetats d’aquesta edició de la Festa Major és la posada en marxa de l’espectacle de llum, aigua i música a la Font Màgica Manuel de Falla, al parc Josep Maria Serra Martí. Així, aquesta font ornamental oferirà el proper divendres 16 de maig, a les 21:30 hores, l’espectacle “Programa de cine: Llums, càmera i acció!” amb cançons de pel·lícules com My Fair Lady, Gladiator, La Vida és Bella o West Side Story, entre d’altres.

El tret de sortida de la festivitat tindrà lloc demà, dimarts 13 de maig, quan ja es començaran a fer les primeres activitats com són un parc infantil de jocs, el taller infantil Enreda’t amb l’acció o la trobada-concert de corals. El pregó tindrà lloc el proper divendres 16 de maig, a les 20:15 hores, al pati de la seu del Districte. Enguany, el pregoner serà el mestre vitraller internacional de Nou Barris, Pere Cànoves.

Durant els cinc dies de festa, els ciutadans que ho desitgin podran gaudir d’activitats dirigides a totes les edats. Tot i que des del govern municipal es manté l’aposta per a la programació d’activitats destinades especialment per als més menuts i per les activitats socials. Per exemple, enguany, la recaptació de la 14a Mostra de Mercats es destinarà a la fundació Adapta2, que es dedica a la promoció esportiva de les persones amb discapacitat.

Una altra de les característiques principals d’aquesta festa és la gran iniciativa de les entitatsdel districte que impulsen moltes activitats. En total, són una vuitantena d’entitats que s’han implicat en l’organització d’aquestes iniciatives.

La regidora del districte de Nou Barris, Irma Rognoni, assistirà a diverses activitats com són:la trobada de corals a l’església de Santa Eulàlia, dimarts a les 20:15 hores; el Dia Mus-e que contempla la mostra escolar d’activitats artístiques que afavoreixen la integració social educativa que tindrà lloc el proper dijous a les 10 hores; al ball de gent gran i concurs de ball de dijous a les 17:30 hores; divendres assistirà al pregó de Festa Major i a l’espectacle de la Font Màgica Manuel de Falla.

Pel que fa a dissabte, la regidora visitarà la Matinal Festiva entre les 9 i les 14:30 hores a la plaça Virrei Amat, la V Mostra de Comerç, la trobada de puntes de coixí i frivolités, la demostració d’hoquei adaptat amb cadires de rodes elèctriques, les curses infantils i adaptades, l’exhibició castellera, la 2a trobada gegantera de Nou Barris, les havaneres i la nit de foc. Finalment, diumenge assistirà al torneig de petanca, la 28a cursa popular de Nou Barris, la mostra de mercats, la visita guiada i teatralitzada per l’antic mental i la trobada de corals.

Finalment, dilluns 19 de maig, tindrà lloc el lliurament del premi Nou Barris.

NOTA: s’adjunta el programa de la Festa Major.





Paraules clau

festa major/ Nou Barris/