Horta-Guinardó reforça les polítiques d’inclusió dirigides als joves i les seves famílies cedint el local de l’Antiga Agència del Carmel perquè sigui un Centre Obert : Servei de Premsa

Horta-Guinardó reforça les polítiques d’inclusió dirigides als joves i les seves famílies cedint el local de l’Antiga Agència del Carmel perquè sigui un Centre Obert

13/05/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El districte d’Horta-Guinardo ha cedit la gestió de l’espai que ocupava anteriorment l’Antiga Agència de Promoció del Carmel a la Fundació Adsis i al Pla Comunitari Carmel Amunt perquè el puguin utilitzar com a nova seu del Centre Obert, substituint així l’antic local del programa pre-taller ubicat al carrer Lugo i augmentant d’aquesta manera l’espai disponible, millorant la seva ubicació en el barri, les instal·lacions i el servei als usuaris.

Aula taller Centre Obert Aula Informàtica Centre Obert Francina Visita Centre Obert Façana Centre Obert

Per poder posar en marxa aquest servei el districte d’Horta-Guinardó ha fet una inversió de més de 272.000 en el local situat al carrer Llobregós, 107, i poder-lo cedir a les entitats. En concret s’han realitzat tasques de redistribució d’espais, revestiments, tancaments, mobiliari i renovació de la climatització. El nou espai compta amb una recepció, dos despatxos, cinc aules (informàtica, taller, i aules multidisciplinars) dos serveis i cambra d’instal·lacions.

Com va destacar ahir la regidora del districte, Francina Vila, durant la jornada de portes obertes, “des del mateix moment que aquest centre va quedar lliure, vam tenir clar el seu ús social i veïnal perquè era necessari guanyar espai per les entitats i els veïns i veïnes del barri”. La regidora també va recordar durant la seva visita que el districte està compromès a continuar treballant de forma conjunta amb el teixit associatiu del territori, no només a través de la cessió d’espais, infraestructures i convenis, sinó també potenciant la seva acció, reforçant projectes comuns, cercant noves formes i propostes de participació i donant suport al desenvolupament de les seves activitats. Com va explicar Vila, “a través de l’enfortiment del teixit associatiu millorem la igualtat i la cohesió social als 11 barris del districte”.

Les noves instal·lacions acolliran el Centre Obert, gestionat per la Fundació Adsis, i el Pla Comunitari Carmel Amunt:





Paraules clau

Carmel/ Horta-Guinardó/ joves/