Xavier Trias afirma que el lideratge és compartir decisions difícils per responsabilitat
14/05/2014 | Imprimeix
Temps estimat de lectura: 2 minuts
L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat a l’acte lliurament del VI Premi Factor Humà Mercè Sala, sota el lema “La recepta Factor Humà: Excel·lència, Talent, Innovació i Passió”, atorgats per la Fundació Factor Humà, creada i promoguda per Mercè Sala l’any 1997, una organització que té l’objectiu de millorar la gestió de les persones a les organitzacions. La temàtica del Premi d’enguany són els paral·lelismes entre els mons de l’empresa i de la cuina. En aquesta ocasió, i aprofitant l’analogia amb la cuina, diversos xefs han participat a l’acte de lliurament: Isma Prados ha estat l’encarregat de conduir-lo i han intervingut el sommelier de Can Roca, Josep Roca, i la restauradora Ada Parellada. A l’acte també hi eren presents Pau Juste, president de la Fundació Factor Humà; Cèsar Molins, director general d’AMES, empresa guardonada; i familiars de Mercè Sala; i ha comptat amb l’actuació del Taller de Músics i de l’humorista, Pep Plaza.

L’alcalde ha agraït a la Fundació Factor Humà l’organització, un any més, d’aquests premis que reconeixen l’empresa o iniciativa que millor reflecteix els principis i valors que Mercè Sala va representar: “una persona que m’estimava i que quan t’apropaves t’adonaves que era especial amb una gran trajectòria professional, que era un referent”. També ha felicitat els guardonats d’enguany, l’empresa AMES, pel premi i també pels 60 anys d’història en que han aconseguit consolidar-se com una empresa referent en el sector dels recursos humans.
L’alcalde ha destacat que “l’important és el coneixement i un bon professional depèn entre altres coses, de l’actitud i de la capacitat de compartir”. L’alcalde ha remarcat: “El mèrit de la gent que ens fa il·lusió la vida pública és la passió per al servei públic i la passió de compartir el que es fa en una ciutat. A vegades amb els teus i a vegades amb l’oposició per responsabilitat. I això és el lideratge: compartir decisions difícils des de la responsabilitat d’una ciutat”.
Trias ha felicitat els organitzadors per la temàtica de l’acte que ha combinat la cuina i la gastronomia amb el talent i l’excel·lència, “perquè la gastronomia catalana ha aconseguit els millors èxits, però el més important és que hi posen passió i són feliços quan els altres guanyen. I això és compartir”.


